Home / / Meer ruimte rood-voor-rood

Meer ruimte rood-voor-rood

OMMEN – De gemeente Ommen verruimt de rood-voor-roodregeling. Eigenaren die in ruil voor de sloop van een landschapsontsierend perceel iets willen terugbouwen, krijgen meer ruimte voor recreatieve en bedrijfsactiviteiten. Zo mag de nieuwbouw straks bijvoorbeeld gebruikt worden voor recreatieve doeleinden, zoals een kampeerboerderij.

De verruiming vloeit voort uit een motie die is aangenomen in de gemeenteraad. “De bestaande regeling werd door veel mensen als te strak ervaren”, aldus wethouder Leo Bongers. Gemeenten stellen vaak een rood-voor-roodregeling in met de bedoeling om de landschappelijke omgeving te verbeteren: eigenaren die landschapsontsierende oude gebouwen laten slopen, mogen daar onder voorwaarden een nieuw gebouw voor terugplaatsen, eventueel op een andere plek. “We gaan in de toekomst wat flexibeler met de voorwaarden om, waardoor er meer ruimte is voor maatwerk”, aldus Bongers. “De herbouw kan nu, in tegenstelling tot voorheen, bijvoorbeeld plaats bieden aan zorg- of recreatieve voorzieningen.”

Tekst: Hans Keesmaat

Foto: Pixabay.com

 

Lees ook

Nieuwe fietsroute rond Sallandse Heuvelrug in teken van streekproducten

REGIO – De HORT, Hellendoornse Ondernemers in Recreatie en Toerisme, Toeristisch Bureau Hellendoorn en Salland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.