Home / Uncategorized / Meedenken over de bestemming van Verenigingsgebouw Ankum

Meedenken over de bestemming van Verenigingsgebouw Ankum

ANKUM – Omdat het Verenigingsgebouw in Ankum sinds 20202 leeg staat, zijn de Buurtschap Ankum, Saam Welzijn en Plaatselijk Belang Ankum samengekomen om te kijken of het gebouw in zijn huidige functie kan blijven bestaan of dat het een ander doel moet krijgen.

De drie partijen doen een oproep om mee te denken aan de hand van een enquête. Deze kunt u online invullen tot woensdag 30 juni 2021 via https://www.enquetesmaken.com/s/5aa277f

Historie

Het Verenigingsgebouw Ankum bestaat al sinds 1915 en was tot 1963 in gebruik als school. Omringd door een handjevol huizen was de school de kern van de buurtschap. De school staat nu aan de overzijde van de Vossersteeg. Een tijdje is het Verenigingsgebouw als gymlokaal gebruikt. Daarna zijn verenigingen en themafeesten de voornaamste activiteitengeworden. De zaal heeft een goede dansvloer, een bar en is ruim van oppervlakte. Het geeft toegang aan 80 personen. Voor een ieder kan de zaal naar wens worden ingedeeld met tafels en stoelen, statafels of juist zoveel mogelijk leeg. Verder is er nog een keuken en twee bergingen waar op dit moment onderhoud aan gepleegd moet worden. Achter het gebouw is een ruim veld, waar ook activiteit kan plaats vinden.

 

Lees ook

Tips voor het plannen van je volgende motortour

(Ingezonden mededeling) Het seizoen is weer begonnen en wat is er nou fijner dan lekker …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.