Marleen Hemstede voorgedragen als lijsttrekker CU Ommen

OMMEN – Het bestuur van de ChristenUnie Ommen heeft Marleen Hemstede voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Marleen Hemstede heeft een periode zitting in de Ommer raad.

Bij de vorige verkiezingen haalde ze op basis van voorkeurstemmen haar zetel in de raad binnen. Het bestuur van de ChristenUnie heeft het vertrouwen in haar uitgesproken en draagt haar voor als boegbeeld bij de komende verkiezingen.
De afgelopen periode heeft de 43-jarige Hemstede zich vooral gericht op portefeuilles in het sociaal domein. Thema’s als jongeren en jeugdzorg hebben haar hart. Daarnaast zijn thema’s als duurzaamheid en veiligheid aan haar gekoppeld. Zij zet zich ook graag in voor een goed ouderen- en welzijnsbeleid in de gemeente Ommen.

Lijsttrekker

Na de verkiezingen hoopt Marleen Hemstede Gerard Marsman op te volgen als fractievoorzitter. Gerard Marsman heeft deze periode het fractievoorzitterschap tussentijds op zich genomen, maar de moeilijke combineerbaarheid met zijn werk speelt hem parten. Marsman is voor de volgende periode wel beschikbaar voor een verkiesbare plaats op de lijst.
Het bestuur van de ChristenUnie zal de komende maanden de lijst verder gaan samenstellen en in november met een voordracht voor de hele lijst komen. Vooruitlopend daarop vraagt de ChristenUnie aan de leden om Marleen Hemstede alvast als lijsttrekker aan te wijzen. Dat zal gebeuren tijdens bijeenkomst op 29 juni in het Vechtdal College
De ChristenUnie zet voor de komende verkiezingen in op het behoud van de drie zetels en hoopt op een zetel winst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.