Home / / Lijsttrekkers D66 voor Dalfsen, Ommen en Hardenberg bekend

Lijsttrekkers D66 voor Dalfsen, Ommen en Hardenberg bekend

DALFSEN/OMMEN – De leden van D66 hebben voor de drie gemeentes in het Vechtdal de lijsttrekkers gekozen voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Bernard Smalbraak (52) zal in Dalfsen de lijst aanvoeren, Henri Mors (66) in Ommen en Jacco Rodermond (51) in Hardenberg. In Ommen en Dalfsen ging de stemming over één kandidaat, in Hardenberg konden de leden kiezen uit twee kandidaten.

Jacco Rodermond zit op dit moment voor een tweede periode in de gemeenteraad van Hardenberg en zegt: “Duurzaamheid, de zorgtaken van de gemeente en ook de wijze waarop we omgaan met de ruimte en natuur, zijn de belangrijke thema’s van nu. D66 speelt een voorname rol in het debat op die punten en ook lokaal zijn we nog lang niet klaar. Door de wijze waarop Sigrid Kaag haar prioriteiten stelt, met een vraag aan de mogelijke regeringspartijen in Den Haag om vooral een progressieve koers te varen, voel ik mij wederom geïnspireerd om een periode deel te nemen aan het politieke debat in Hardenberg.”
Henri Mors wil zich, als hij voor een tweede periode in de gemeenteraad van Ommen wordt gekozen, verder inzetten voor de principes van D66 in de Ommer raad. Hij kan zich daar, na de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 volop op concentreren, het werk voor brood op de plank is wegens naderend pensioen niet meer nodig. Mors beleeft er veel plezier aan om voor D66 een verschil te maken in het hoogste beslisorgaan van de gemeente Ommen. Sinds een jaar of twee is hij ook een vrijwilligersgezicht van AutoMaatje Ommen, een initiatief om plaatsgenoten die minder mobiel zijn op verzoek vrijwillig te vervoeren.
Bernard Smalbraak gaat D66 Dalfsen leiden in de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Hij is in het politieke speelveld geen onbekende, is deze raadsperiode commissielid en denkt mee met het huidige raadslid Ben Schrijver over alle onderwerpen op de raadsagenda in de steunfractie van D66 Dalfsen. Na het bestuurlijke werk voor D66 Vechtdal als bestuurslid en voorzitter, verheugt hij zich op het politieke handwerk: “We hebben het goed in Nederland, zet me graag in om dit te behouden maar dan op een eerlijkere en duurzamere wijze.”

Lokale inbreng

In de komende maanden laten de lijsttrekkers meer van zich horen en dat geldt ook voor de overige kandidaten die op de lijst voor D66 zullen staan. De kandidaatstelling voor de overige mensen op de lijst, start in augustus en de verkiezingen staan gepland voor eind november. In de tussentijd wordt ook het verkiezingsprogramma van D66 Vechtdal geschreven, met afzonderlijke aandacht voor de lokale inbreng in de gemeentes Dalfsen, Ommen en Hardenberg.

Lees ook

In het najaar weer koersbal en gymnastiek in de Wiekelaar

OUDLEUSEN – Als de coronamaatregelen het toelaten, start Saam Welzijn in de eerste week van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.