Home / / Komend weekend ingelast concert bij theater De Stoomfabriek

Komend weekend ingelast concert bij theater De Stoomfabriek

DALFSEN – Omdat het weer mag heeft De Stoomfabriek twee concerten ingelast, namelijk een concert van het Rubens Consort en van Lucia Horsch. De concerten zijn te bezoeken op respectievelijk zondag 13 juni en zondag 20 juni en beginnen beide om 13.30 uur. Weliswaar met de beperking tot dertig personen per voorstelling, maar toch…

Rubens Consort

Op voordracht van het Prinses Christina Concours selecteert het Rubens Consort jaarlijks drie jonge talenten, die de kans krijgen om op een intensieve en op de praktijk gerichte manier kennis te maken met het fenomeen samenspelen. Met leden van het Rubens Consort wordt een zorgvuldig samengesteld programma ingestudeerd, met werken van Vivaldi, Dvořák en Brahms. In feite verzorgen zij hiermee een serie masterclasses op maat, inclusief daadwerkelijk samenspel met gespecialiseerde kamermusici.

Lucie Horsch

Lucie Horsch nam vorig jaar de Nederlandse Muziekprijs in ontvangst. Dat is de hoogste onderscheiding die door het Ministerie van OCW aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, kan worden uitgereikt. Het radioprogramma OP1 besteedde er ruim aandacht aan.
Lucie is op haar twintigste al een veelgevraagd soliste in binnen- en buitenland. Ze groeide op in een muzikale familie en kreeg vanaf haar vijfde blokfluitles. Met een tv-optreden tijdens het AVRO Kinderprinsengracht concert verwierf ze nationale bekendheid. Twee jaar later begon ze haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Walter van Hauwe. Lucie is ook een getalenteerde pianiste en studeert piano bij Jan Wijn. Verder was ze zeven jaar lang lid van het Nationaal Kinderkoor.
Kijk voor meer informatie over de maatregelen en reservering op

www.destoomfabriek.nl

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.