Ingezonden: Berusten in meer windmolens en hopen op compensatie?

NIEUWLEUSEN – Naar aanleiding van het artikel over de windmolens in deze krant van 19 mei jl. ontving de redactie een email van het bestuur van BNBW, waarin zij aangeeft het niet eens te zijn met de inhoud. Hierbij de brief.

“De kop van het artikel dat op 19 mei 2021 in de Oprechte Dalfser Courant is geplaatst naar aanleiding van de flyer/nieuwsbrief van BNBW (Belangenvereniging Nieuwleusen Buitengebied West) is absoluut geen juiste samenvatting van de inzet van onze vereniging.

De woorden ‘berusten’ en ‘hopen’ zijn veel te passief en passen niet bij de strekking van onze flyer/nieuwsbrief; het gaat ons om ‘vooruitkijken’ en ‘afdwingen’. Het uitspreken van de verwachting dat vroeg of laat onze buurt weer ‘aan de beurt’ is, is bepaald geen uitnodiging om ons gebied nog meer te gebruiken voor duurzame energie. We willen de plannenmakers voor zijn en duidelijk maken hoe de energietransitie kan zorgen voor juist een verbetering van onze beleving van het landschap door tegenover de lasten ook lusten te zetten. Een proactieve houding in plaats van lijdzaam afwachten.
Als we doorkijken naar 2050, het jaar waarin de gemeente Dalfsen energieneutraal moet zijn, zal er nog het een en ander bij moeten aan molens en zonnepanelen; het wordt een probleem met betrekking tot de ruimtelijke ordening. Zeker gezien de inspanningen van Zwolle en Staphorst in ons grensgebied in combinatie met de aangewezen zoekgebieden. Het is dan naïef om de kop in het zand te steken en te hopen dat er hier niets gebeurt. Soms kun je een dreiging niet afwenden, maar je kunt je er wel tijdig tegen wapenen om de omgeving leefbaar en aantrekkelijk te houden.
En in die strijd is het zaak dat een buurt zich verenigt en er samen de schouders onder zet. Alle inwoners van het westelijke buitengebied hebben daarom onze flyer in de brievenbus gekregen met de oproep om lid te worden van onze vereniging door een mailtje te sturen naar belangenverenigingNBW@gmail.com.”

BNBW (Belangenvereniging Nieuwleusen Buitengebied West)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.