Home / / Ingezonden: Lampie en zijn roofvissen

Ingezonden: Lampie en zijn roofvissen

Bertje Berg (pseudoniem) inwoner van Ommen schreef de redactie van deze krant een email over onze vaste columnist Lampie oftewel Klukkluk.

“Dat Lampie een grote liefhebber van de vissport is, is voor menigeen geen geheim. In Ommen zie je hem vaak met zijn hengel langs het Ommerkanaal of bij de stuw in Junne en Vilsteren rondlopen. Maar Lampie is als visliefhebber ook veel te vinden bij de viskraam op de Voormars. Bij zijn collega’s, van de afdeling logistiek is het geen geheim dat Lampie van vissen houdt. Daar waar zijn collega’s bezig zijn met treinen en het logistiek proces, heeft Willem op zijn bureau geen dienstregeling, maar visbladen liggen. Op zijn beeldscherm zien collega’s vaker zaken over visbenodigdheden, dan treinen.
De laatste jaren is het onder collega’s en onder Lampie’s vrienden opgevallen dat het met zijn geheugen niet zo goed gaat. Willem is in zijn hoofd erg bezig met zijn pensioen en hij vergeet daardoor van alles. Onder andere vanwege zijn warrige gedrag hebben zijn collega’s hem de naam Klukkluk meegegeven. Voor de jongeren onder ons, klukkluk was in de jaren ’60 van de vorige eeuw, de warrige indiaan uit de TV serie: ‘Pipo de clown’.

Tijdens het vissen is Willem er met zijn hoofd ook niet helemaal bij want hij is er volop mee bezig om per 1 september met vroegpensioen te gaan. Vorige week zondag was Willem, het roofvissen in het kanaal bij Geerdijk weer helemaal in de war. Nee, hij had geen drank op en had ook geen vredespijp gevuld met geestverruimende middelen. Willem was gewoon in de war. Wat is er gebeurd: Willem had die zondag in het kanaal Almelo de Haandrik een paar grote baarzen gevangen. Zo rond 12.00 uur moest Willem bij zijn partner thuis zijn om tomatensoep met een broodje te eten. Zijn Peugeotje had Willem op de parkeerplaats van de RK-Kerk in Geerdijk gezet. Willem had zijn spullen in de auto gepakt en tufte via Junne naar Ommen. Thuis aangekomen pakte Willem de visspullen uit de auto, maar tot zijn grote schrik lag zijn dure en beste werphengel niet in de kofferbak, “@#!$, hengel vergeten, staat nog in Geerdijk tegen de kerk.”
Geen tomatensoep met broodje, maar als een speer terug naar Geerdijk. Daar aangekomen bleek dat de roofvissen Willem al voor waren geweest: de werphengel was verdwenen.”

Bertje Berg

Lees ook

In het najaar weer koersbal en gymnastiek in de Wiekelaar

OUDLEUSEN – Als de coronamaatregelen het toelaten, start Saam Welzijn in de eerste week van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.