Home / / Het licht staat op groen: Festival De Vecht gaat door deze zomer!

Het licht staat op groen: Festival De Vecht gaat door deze zomer!

OMMEN – Van vrijdag 20 tot en met zondag 29 augustus aanstaande vormt de rivier de Vecht de sfeervolle setting voor de eerste uitgebreide editie van Festival De Vecht.

Met het vertrouwde festival op de Vecht in Ommen op vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus en in de week daarna op vijf verschillende locaties in het Vechtdal zijn er diverse activiteiten. Alles vindt plaats in de openlucht en daarmee wordt aan de coronamaatregelen voldaan. Het wordt dus genieten in het Vechtdal!
Met vijf geslaagde edities van het meerdaagse Festival op de Vecht achter de rug heeft het bestuur het plan opgevat het festival uit te breiden: van Zwolle tot en met Hardenberg. Het uitgebreide festival is samengebracht onder één naam Festival De Vecht.

Aftrap

Festival De Vecht trapt af in Ommen. Vrijdag 20 augustus is de Kinderdag. Met overdag workshops voor kinderen van 7 tot 12 jaar en ’s avonds op het drijvende podium op de Vecht een Bultje musical door de cast van de Beerze Bulten, waarin ook alle kinderen als echte musicalsterren meespelen. Vrijdagmiddag wordt er een ondernemersbijeenkomst georganiseerd voor alle ondernemers in het Vechtdal. Zaterdag 22 augustus overdag varen zompen en andere historische boten over de Vecht met gidsen die het verhaal van de Vecht vertellen. Zaterdagavond vindt het spetterende Vecht Concert plaats vanaf het drijvende podium op de Vecht. De organisatie verklapt alvast dat er drie muzikale acts zijn, waaronder Charly Luske & Band, die odes brengen aan drie grote nationale en internationale sterren: Ramses Shaffy, Billy Joel en George Michael. Met een swingende afterparty tot in de kleine uurtjes wordt het festival in Ommen afgesloten.
De andere vijf locaties waar tal van activiteiten plaatsvinden, die allemaal onder de paraplu van het Festival vallen, zijn De Koppel in Hardenberg, De Luwte in Zwolle, Erve Vechtdal in Ommen, Landgoed Vilsteren en Stuw Vechterweerd bij Dalfsen. Van ‘Kom op verhaal’ bij De Koppel tot ‘Koelinair concert’ bij Erve Vechtdal en van een Boerenmarkt in Vilsteren tot een leuke muzikale act bij De Luwte.
Omdat het vanwege corona lang geduurd heeft voor het bestuur de knoop definitief door kon hakken, wordt er op dit moment achter de schermen nog heel hard gewerkt aan het invullen van alle plannen.
Het staat in ieder geval vast, dat er vanaf 20 t/m 29 augustus van alles te doen en te beleven valt langs de Vecht. “Binnenkort komt alle informatie op de nieuwe website van Festival De Vecht te staan. Houd dat dus in de gaten! Want wat zou het mooi zijn als het publiek massaal komt genieten van de diverse onderdelen van het festival”, aldus het bestuur.

Spektakel

Nog een verandering is het draaien van het drijvende podium op de Vecht in Ommen. De opening van het podium zal nu op de stad gericht zijn. Het podium komt tussen Grand Café De Veghte en het Paviljoen Ommen te liggen. Tribune en zitplaatsen komen daar recht tegenover aan de Vechtkade. Samen met de gezamenlijke horeca gaat de organisatie in Ommen er een supermooi feestje van maken aan de Vecht.
De eerste uitgebreide editie van Festival De Vecht belooft een enorm mooi spetterend spektakel te worden met tal van activiteiten, waarbij de Vecht en de Vechtregio weer volop in de schijnwerpers worden gezet. Houd dus in uw agenda alvast rekening met dit mooie festival.
Kijk over een paar weken voor meer informatie over alle activiteiten van het festival en de kaartverkoop op

www.festivaldevecht.nl

Lees ook

Programmavoorbereiding USV

NIEUWLEUSEN – Onder leiding van het nieuwe trainersduo Mathijs van Faassen en Theo van ’t …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.