Home / / Florale expositie bij Heileuver

Florale expositie bij Heileuver

DALMSHOLTE – Deze zomer zet Heileuvers Schilderijenhuis haar deuren wijd open en luidt de zomer in met een florale expositie van de Brabantse Marij Verheugen.

De van origine docente bloemsierkunst aan AOC Helicon volgde de opleiding tot interieur styling bij Academie Artemis in A’dam. Deze studie kreeg een vervolg aan de Academie voor Beeldende kunsten in Mol (België) waar zij in 2020 haar diploma behaalde. Haar werk is uniek en zet de kijker aan tot zelf doen, wat overigens mogelijk is omdat zij ook cursussen geeft.
Op originele speelse en wijze creëert Marij verstilde natuurlijke objecten van diverse materialen: veelal zijn textiel, wol, plantaardige vezels en papier de basis. Elk kunstwerk is in zijn uniciteit een lust voor het oog, kleur en vorm sluiten naadloos bij elkaar aan en aan elk object zit een verhaal vast. Bijzonder zijn de plantaardige drukken op doek.
De kunstenaar is zaterdag 10 juli aanwezig om over haar werk te vertellen en te demonstreren. Toegang is gratis, zonder aanmelding kunnen belangstellenden vanaf 11.00 uur terecht. De expositie is geopend van maandag t/m zaterdag dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur, zondag gesloten.

www.MarijMaakt.nl

www.heileuver.nl.

Lees ook

Het Boek van de Week

‘De rechtvaardigen’ van Jan Brokken Jan Zwartendijk is na een aantal omzwervingen in 1938 in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.