Home / / Evelien fietst in zes weken langs 75 IPSO inloophuizen

Evelien fietst in zes weken langs 75 IPSO inloophuizen

Op 30 juni aanstaande bezoekt zij het Vechtgenotenhuis

OMMEN – Op woensdag 30 juni om 15.30 uur bezoekt Evelien van der Werff het Vechtgenotenhuis in Ommen. Zij wordt daar verwelkomd door Ko Scheele, wethouder van de gemeente Ommen en wethouders Mary Looman en Alwin te Rietstap van de gemeente Hardenberg.

Op 25 mei is Evelien in Zwolle gestart, bij nazorgcentrum IntermeZZO, om in zes weken tijd de 75 IPSO inloophuizen, verspreid door heel Nederland te bezoeken. Te veel mensen weten nog niet van het bestaan van de inloophuizen en Evelien wil deze hulp voor mensen geraakt door kanker meer bekendheid geven.

Missie

Corona bleek twee kansen met zich mee te nemen voor de 57-jarige Evelien van der Werff die zelf tweemaal borstkanker overleefde. De eerste was het schrijven van het boek ‘Dit boek brengt geluk’ en de tweede het stoppen met vliegen na 34 jaar bij de KLM. Ze gaat iets doen waar ze ook gelukkig van wordt: de IPSO inloophuizen voor mensen geraakt door kanker, op de kaart zetten.
De inloophuizen zijn erg belangrijk voor veel mensen die worden getroffen door kanker. Waar de ziekenhuizen zich richten op het fysieke genezingsproces, zorgen de inloophuizen voor de psychosociale ondersteuning. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden. Dit wordt gedaan met behulp van behoeftegerichte activiteiten, want ieder mens is anders. Vanwege corona zitten veel inloophuizen in zwaar weer, omdat veel fondsenwervende activiteiten niet door konden gaan. Daarom haalt Evelien met haar fietstocht ook geld op om de huizen aan het eind van de rit een mooi bedrag te kunnen overhandigen.

Enthousiast

Dat de fietstocht bijzonder wordt, blijkt wel uit de enthousiaste reacties van de inloophuizen. Zij verwelkomen Evelien bij hun inloophuizen samen met de burgermeester, bekende sporters en BN’ers. Zo vragen zij zoveel mogelijk aandacht voor hun belangrijke werk.
Het is mogelijk om een stukje mee te fietsen. Stuur daarvoor een mailtje naar info@vechtgenoten.nl. Meer informatie over deze bijzondere actie is te vinden op

www.evelienvanderwerff.info/evelienbrengtgeluk

Lees ook

Nieuwe fietsroute rond Sallandse Heuvelrug in teken van streekproducten

REGIO – De HORT, Hellendoornse Ondernemers in Recreatie en Toerisme, Toeristisch Bureau Hellendoorn en Salland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.