Home / / Echtpaar Seine: danslessen leiden tot zestigjarig huwelijk

Echtpaar Seine: danslessen leiden tot zestigjarig huwelijk

NIEUWLEUSEN – Vorige week maandag was het echtpaar Seine uit Nieuwleusen zestig jaar getrouwd. Ter gelegenheid van deze mijlpaal ontvingen ze bezoek van onder meer burgemeester Erica van Lente, die het paar namens de gemeente Dalfsen kwam feliciteren.

Joop Seine (81) en Tiny Meulenbelt (80) zijn allebei rasechte Nieuwleusenaren. Ze leerden elkaar kennen toen ze als tieners allebei danslessen volgden ‘bij Schoemaker’, oftewel zalencentrum De Viersprong. Ze trouwden in ’t Olde Gemientehuus en bleven hun hele leven in Nieuwleusen wonen. Al scheelde dat laatste in eerste instantie weinig. “Ons eerste huis was een noodwoning, vanwege de woningnood in die tijd”, vertelt Joop. “Dat was aan de Zwolseweg, de doorgaande weg die Nieuwleusen met Balkbrug verbindt. We woonden net binnen de komgrens aan de kant van Nieuwleusen.”
Ze verruilden de woning na enkele jaren voor een eigen huis, eveneens aan de Zwolseweg. Inmiddels wonen ze alweer zo’n twintig jaar tot volle tevredenheid in hun huidige woning aan de Burgemeester Van der Grondenstraat.
Die viel afgelopen week op door de vele vlaggetjes en andere feestartikelen rond de woning, maar in het dagelijks leven valt de woning vooral op door de tuin. Want die is, zowel voor als achter het huis, de trots van beide echtelieden, naast natuurlijk de kinderen, klein- en achterkleinkinderen. Vooral Tiny kan er uren mee zoet zijn om de tuin bij te houden en te verfraaien. “Het is echt onze grootste hobby”, zegt ze. Ondanks het klimmen der jaren lukt het hen nog goed om op eigen kracht de tuin bij te houden.
Omdat Joops vader overleed toen hij veertien was, moest hij na de lagere school al gaan werken. “Ik heb van alles gedaan, op een boerderij, bij een loonbedrijf, in de wegenbouw en in de melkfabriek”, zegt hij. “Ik ben ook nog een tijdje chauffeur geweest in het veevervoer.” Later bouwden Joop en Tiny een bestaan op met een zelfstandig agrarisch bedrijf, een varkenshouderij. Ook een van hun zoons werkte daarin mee en zou het bedrijf na Joops pensioen nog tien jaar voortzetten. Tiny werkte onder meer bij mensen in de huishouding e n achter de tap bij het toenmalige café De Unie.
Joop en Tiny brachten drie kinderen groot: twee zoons en een dochter. Inmiddels zijn er zeven kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. Kinderen en kleinkinderen waren allemaal van de partij toen het zestigjarig huwelijksfeest op de voorafgaande zondagmiddag werd gevierd in de Hof van Dalfsen.

Burgemeester Erica van Lente bezocht het echtpaar Seine in Nieuwleusen vanwege hun zestigjarig huwelijksjubileum.

Tekst/Foto: Hans Keesmaat

Lees ook

Vrijwilligers H. Hartkerk in Lemelerveld gehuldigd

LEMELERVELD – De locatieraad van de H. Hartkerk in Lemelerveld heeft op zaterdag 9 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.