Home / / De Vechtzomp Dalfsen vaart weer mét gasten aan boord

De Vechtzomp Dalfsen vaart weer mét gasten aan boord

DALFSEN – Wegens de versoepelingen omtrent de coronaregels mocht de Vechtzomp op 5 juni weer varen met gasten aan boord.

Het stichtingsbestuur is erg verheugd. De zomp lag al sinds 1 april in Dalfsen maar er konden slechts oefenvaartochten worden gemaakt of er mocht maar met een beperkt aantal mensen gevaren worden. Momenteel is het toegestaan om naast de bemanning van drie personen, vijf gasten aan boord te hebben. Op deze manier blijft de 1,5 meter afstand gehandhaafd.
Reserveren en betalen gaan online, maar mochten er aan de kade enkele plaatsen over zijn, dan kan er alsnog ingestapt worden en kan men ter plekke betalen. De tocht duurt ruim een uur en gaat afwisselend naar de Vechterweerd of naar Mooirivier (Vilsteren).

Beeldbepalend

Heel vroeger, in de 17de en in de 18de eeuw, fungeerden zompen als vrachtschepen. Doordat de diepgang beperkt was (ca. 40 cm) waren de boten geschikt om over de Vecht te varen. In die periode beschikte Dalfsen over meer dan 70 schippers. De Vecht was en is onlosmakelijk verbonden aan Dalfsen en de vechtzomp is beeldbepalend voor de geschiedenis: de zomp is dan ook niet voor niets onderdeel van het DNA van Dalfsen.

Foto: Geert Bistervels (2020)

www.vechtzompdalfsen.nl

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.