De Brigittakerk is weer open

OMMEN – Sinds afgelopen Pasen is de Brigittakerk weer open. Voorzichtig begonnen de vieringen met 30 personen per dienst.

“Vanaf heden mogen er weer 50 personen per viering worden toegelaten. Bovendien kunnen er nog 20 personen ontvangen worden in de parochiezaal. Via een beeldscherm kan zo worden deelgenomen en aanmelden is niet nodig”, vertelt pastoor Monninkhof.
Deze vieringen op zondagmorgen om 11.00 uur worden afwisselend muzikaal ondersteund door een cantorgroep (vier personen) van het koor Intermezzo en door de cantor/organist Herman Hagels. Laatstgenoemde is samen met andere vrijwilligers van de kerk bezig met een flinke onderhoudsbeurt van het orgel. Pastoor Monninkhof: “Alle pijpen gaan eruit (dit zijn er behoorlijk veel) en alle deurtjes worden opnieuw geschilderd. Momenteel is dit werk nog volop in uitvoering. Maar als dit klaar is, zal Herman op het gerenoveerde orgel – dat dan weer klinkt als een klok – een prachtig orgelconcert geven.”

Welkom

Verder is de kerk iedere dinsdagmorgen open tussen 10.00 en 12.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. De kerk biedt de gelegenheid om even stil te zijn, een kaarsje op te steken of om de schoonheid van de kerk te bewonderen. Pastoor Monninkhof: “Verder is het op de donderdagmorgen rondom de Brigittakerk een ‘vrolijke boel’. De tuinploeg is dan aanwezig voor het onderhoud van de pastorietuin en doet allerlei andere karweitjes. Om 10.00 uur wordt er bijgepraat aan de koffie en rond het middaguur wordt er afgesloten met een borreltje. Wilt u ook de handen uit de mouwen steken, dan bent u op donderdagmorgen van harte welkom. Komt u gerust eens langs.”
Iedere vrijdagmorgen om 9.00 uur is er een eucharistieviering, met na de mis een kopje koffie voor wie dat wil. Op zaterdagmiddag om 17.00 uur is er in de Brigittakerk aanbidding van het Allerheiligste met aanvullend het rozenkransgebed, met gelegenheid voor een persoonlijke intentie.

Communie en vormsel

“Komend najaar zal er in de Brigittakerk ook weer vormsel en eerste heilige communie zijn. Op dit moment zijn we aan het inventariseren hoeveel kinderen willen meedoen aan de eerste heilige communie en vormsel”, legt de pastoor uit. Meer informatie is op te vragen bij het locatiesecretariaat via: stBrigittaParochie@zonnet.nl. De pastoor nodigt verder belangstellenden uit die bijvoorbeeld willen trouwen, hun kindje willen laten dopen, willen biechten of de ziekenzalving wensen te ontvangen contact met hem op te nemen, dit kan via telefoonnummer: 06-22786151.
Uiteraard is de kerk ook beschikbaar voor uitvaartvieringen. Hiervoor kan contact worden gelegd met Ria van der Heide: 0529-453 721 of met Ben Jutten: 0529-451 790.
“Alles is coronaproof en we zijn er graag voor u. Iedereen is van harte welkom in onze Brigittakerk, Nering Bögelstraat 1, Ommen”, besluit pastoor Monninkhof.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.