De bibliotheek opent haar deuren ook voor digitale vragen

OMMEN – Sinds kort is de bibliotheek weer open om boeken te lenen. Maar deze week opent ook het Digitaal Café. Iedereen kan vanaf nu weer terecht bij de bibliotheek met alle denkbare vragen over digitale onderwerpen.

Door de coronapandemie moet iedereen meer dan ooit vertrouwen op online communicatie en digitale samenwerking. “Mensen hierbij helpen is één van de belangrijke diensten van de bibliotheek. Vanaf nu doen wij dat geheel op maat”, vertelt Froukje Weber, programma-adviseur Leven lang Leren en Ontwikkelen.
Voor wie zich bijvoorbeeld verder wil verdiepen en meer wil leren, biedt de bibliotheek talloze cursussen. Samen met een medewerker kunnen geschikte cursussen of cursusmodules worden uitgezocht. Froukje: “Een cursus volg je in je eigen tempo: onder begeleiding in de bibliotheek en/of online vanuit huis. De cursussen met een vast startmoment en een vaste duur van een x aantal weken zijn er dus niet meer: iedereen leert op de manier en in het tempo dat hem of haar het beste past.”

Het Digitaal Café is de plek om naar de bibliotheek te komen bij vragen over de ‘digitale overheid’. Denk hierbij aan vastlopen met DigiD, vragen over de CoronaMelder-app of over het donorregister. In Ommen is iedereen welkom bij het Digitaal Café op dinsdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur. Meer informatie is te vinden op www.bibliotheeksalland.nl/d-caf. Of bel: 0572-363637.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.