CSI Ommen 2021 gaat door

OMMEN – Het internationale driesterren springconcours van en bij de familie Schuttert in Stegeren mag onder voorwaarden doorgaan. Het NOC*NSF heeft CSI Ommen een topsportstatus gegeven. En volgens de huidige regels wordt de wedstrijd dan verreden zonder publiek. Het concours op het terrein van De Driehoekhoeve in Stegeren staat gepland van 7 tot en met 11 juli.

CSI (Concours de Saut International) Ommen heeft een topsportstatus gekregen omdat ze over een toplocatie beschikken met een driesterren status. Het evenement begin juli is daarom nu een topsportwedstrijd. Dit type wedstrijden zijn een uitzondering in de ‘Wet tijdelijke maatregelen COVID’. Publiek is echter niet toegestaan bij topsportwedstrijden.
“We zijn heel blij dat het concours door kan gaan”, vertelt Marian Schuttert. “We hopen dat er tegen de tijd dat het concours plaatsvindt, positieve ontwikkelingen zijn rondom corona en er meer versoepelingen mogelijk zijn. We hebben hierover goed contact met de gemeente Ommen. Nu hebben we te maken met de regels die er zijn. Dat betekent dat er geen publiek aanwezig is en we extra maatregelen moeten nemen om alles zo goed mogelijk te laten verlopen.”

Op de kalender

Afgelopen jaar kon CSI Ommen niet doorgaan vanwege de heersende corona pandemie. In 2019 werd Maikel van der Vleuten met zijn toppaard Beauville Z, winnaar van de Grote Prijs van Het Vechtdal. Momenteel is de combinatie één van de kandidaten voor een plaats in het Nederlandse team voor de Olympische Spelen van Tokio.
CSI Ommen, dat van woensdag 7 tot en met zondag 11 juli plaatsvindt, zal bij menige Olympische ruiter op de kalender staan. Tevens is de internationale wedstrijd op driesterren niveau een opmaat naar de Europees Kampioenschappen springen begin september in Duitsland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.