Buurtbemiddeling Dalfsen van start

DALFSEN – Eind vorig jaar werd de start van Buurtbemiddeling in Dalfsen en Staphorst al aangekondigd. Maar vanwege de maatregelen werd de training van de vrijwillige bemiddelaars telkens verschoven. Vorige week hebben zij de training toch succesvol afgerond en staan ze klaar om ingezet te worden.

Buurtbemiddeling is al 25 jaar succesvol in Nederland. En nu dus ook in de gemeenten Dalfsen en Staphorst. “Na alle vertraging die we hebben opgelopen, ben ik blij dat we eindelijk echt kunnen beginnen”, zegt coördinator Ivonne Saueressig. “Buurtbemiddeling werkt met vrijwillige bemiddelaars. Die krijgen eerst een gecertificeerde training voordat ze worden ingezet. En dat was wat moeilijker te organiseren met de geldende coronamaatregelen. Maar het is gelukt! De bemiddelaars zijn er klaar voor en willen graag aan de slag.”

Burenconflicten

Buurtbemiddeling helpt bij (dreigende) burenconflicten. Het geeft praktische hulp om ergernissen en conflicten met buren zelf op te lossen. De onafhankelijke en speciaal opgeleide vrijwilligers begeleiden buren om (weer) met elkaar in gesprek te komen en samen tot een oplossing te komen waar zij beiden tevreden over zijn. Dit werkt het best in een vroeg stadium en bij niet al te ernstige problemen. Buurtbemiddeling is gratis voor iedereen in de gemeenten Dalfsen en Staphorst en is vooral toepasbaar bij irritaties of conflicten in de dagelijkse leefsfeer zoals bij: geluids, stank-, rook- of parkeeroverlast, erfscheiding, overlast door kinderen of huisdieren, vernielingen, rommel of vuilnis bij de woning, pesterijen, roddelen en discriminatie.
Voor vragen en/of het inschakelen van Buurtbemiddeling kan contact worden opgenomen met de coördinator Buurtbemiddeling Dalfsen Staphorst: Ivonne Saueressig, 06-39345740 i.saueressig@saamwelzijn.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.