Home / / Bouw appartementencomplex van start

Bouw appartementencomplex van start

NIEUWLEUSEN – Onlangs tekenden VechtHorst en projectontwikkelaar Junco de overeenkomst voor de bouw van 22 sociale huurappartementen aan de Burg. Backxlaan in Nieuwleusen, op de plek waar een Chinees restaurant stond.

Naar verwachting zijn de appartementen in de zomer van volgend jaar klaar. De eerste voorbereidingen zijn al voor de zomervakantie te zien.

Meer aanbod

“We laten 22 appartementen bouwen voor huishoudens van één of twee personen”, vertelt Robert Waarsing, directeur-bestuurder van VechtHorst. “Zes appartementen krijgen één slaapkamer, de andere zestien krijgen twee slaapkamers. We zijn blij dat we straks weer meer woningen beschikbaar hebben voor één- en tweepersoonshuishoudens. We zien dat de vraag naar woonruimte voor deze doelgroep toeneemt. De nieuwe woningen zijn onderdeel van de afspraak tussen VechtHorst en de gemeente Dalfsen om tot en met 2024, 180 sociale huurwoningen bij te bouwen in de gemeente Dalfsen.

Nieuwe entree

De entree van het dorp werd jarenlang ontsierd door het leegstaande restaurant. Waarsing: “Dat restaurant was al jaren een doorn in het oog en dat kunnen we nu eindelijk aanpakken. Het restaurant is al gesloopt en nu is er plek voor een mooi appartementencomplex. Daarmee kunnen we tweeëntwintig huishoudens een woning aanbieden. Bovendien geven we met het complex de entree van deze kant van Nieuwleusen weer een mooie aanblik.”
De nieuwe woningen krijgen geen gasaansluiting. Alle apparatuur in de woningen werkt straks op elektriciteit. Bovendien zijn de woningen duurzaam: ze hebben lage energie- en onderhoudskosten. Ook krijgen alle woningen zonnepanelen, extra goede isolatie en een warmtepomp met vloerverwarming.

Lees ook

In het najaar weer koersbal en gymnastiek in de Wiekelaar

OUDLEUSEN – Als de coronamaatregelen het toelaten, start Saam Welzijn in de eerste week van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.