Home / Uncategorized / Bouw 42 sociale huurwoningen aan de Wieken van start

Bouw 42 sociale huurwoningen aan de Wieken van start

NIEUWLEUSEN – Vrijdag  4 juni tekenden Woonstichting VechtHorst en aannemer Jorritsma Bouw de overeenkomst voor de bouw van 22 appartementen en 20 rijwoningen aan de Wieken. Die straat komt in de nieuwe wijk Oosterbouwlanden, die tussen de Burg. Backxlaan en de Paltheweg ligt. Naar verwachting zijn de appartementen in het najaar van volgend jaar klaar.

Jorritsma Bouw won de aanbesteding van VechtHorst. De aannemer heeft een ontwerp gemaakt op basis van het definitieve bestemmingsplan en een beeldkwaliteitsplan. Voor de beeldkwaliteit is de groene uitstraling van het omliggende terrein een belangrijke factor.

Behoefte aan kleine woningen

“Met deze woningen breiden we ons aanbod voor een- en tweepersoonshuishoudens uit”, vertelt Robert Waarsing, directeur-bestuurder van VechtHorst. “Dat is ook nodig, want daar is steeds meer vraag naar. Dat blijkt uit woonbehoefteonderzoek van de gemeente. Daarom bouwen we aan de Wieken kleine woningen en appartementen voor een brede doelgroep, zowel jongeren en starters als oudere woningzoekenden. Dat doen we in lijn met de prestatieafspraken met de gemeente Dalfsen. In die afspraken staat dat we in de periode van 2021 tot en met 2024, 180 nieuwe sociale huurwoningen bouwen.”

 

 

  • Impressie 42 woningen Oosterbouwlanden Nieuwleusen

  • Ondertekening Oosterbouwlanden

 

Lees ook

Vechtdal Wonen behoort tot de Top 10 duurzaamheidsprijs 2021  

Ommen, 1 juni 2021 – Vechtdal Wonen heeft de 2e plaats bij de duurzaamheidsprijs 2021 behaald. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.