Zoekplaatje

Twee foto’s, door Herman Wigbels gecategoriseerd onder ‘Kinderspelen’, met daarop samenspelende kinderen in een bosrijke omgeving. De foto’s zijn gemaakt in (de regio) Ommen in 1958. De kinderen gebruiken een step die is uitgebouwd met een oude versleten houten bak met aan beide bovenzijden langwerpige gaten als handgrepen. Aan de onderzijde staat de bak op twee rond gevormde balken waardoor de bak kan ‘schommelen’ (zie ook inzet). We zouden het leuk vinden als we meer informatie kunnen toevoegen aan deze foto’s, bijvoorbeeld de namen van de kinderen en/of wat de oorspronkelijke functie was van de houten bak.

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 78 uit deze reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Reacties op het zoekplaatje van deze week graag, met vermelding van archiefnummer haw_59996, verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door Autocentrum Cents, een allround autobedrijf waar je als klant een naam hebt en geen nummer bent.
———————————————————–
De stichting OudOmmen.nl stopt binnenkort (definitief) met deze rubriek. Door onder andere het succes van de uitbreiding van het webarchief OudOmmen.nl met WebTrees (genealogie- stamboom module) hebben we steeds minder tijd beschikbaar voor de rubriek ‘Zoekplaatje’. In overleg met de redactie van het Ommer Nieuws hebben we de werkgroep ‘Foto-film’ van de vereniging CCO bereid gevonden de rubriek voort te zetten. Totdat de werkgroep (i.v.m. verhuizing naar het Streekmuseum) in staat is het over te nemen wordt de rubriek nog gevuld met zoekplaatjes uit het archief van Herman Wigbels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.