Wisseling binnen de fractie van de ChristenUnie Dalfsen

DALFSEN – In de laatste raadsvergadering heeft Dick van Gelder definitief de plek van Michiel Veldman overgenomen binnen de fractie van de ChristenUnie. Hiermee komt een einde aan een periode van tijdelijke vervanging.

Sinds het voorjaar van 2020 was Michiel Veldman vanwege gezondheidsproblemen niet meer in de gemeenteraad aanwezig. Inmiddels is hij gelukkig wel hersteld, maar ziet af van zijn raadslidmaatschap. Hij richt zich nu op zijn gezin en werk. Michiel zegt hierover: “Ik vond het erg leuk om als raadslid bij te dragen aan onze gemeenschap, al vraagt het ook wel vaak om prioriteiten stellen. En op dit moment vind ik het belangrijk om mijn gezin deze tijd te geven. De tijd die uitgaat naar de raad, gaat vaak af van de tijd van het gezinsleven. Verder vind ik het belangrijk dat er raadsleden zijn met verschillende achtergronden en leeftijden, zodat de Dalfser gemeenschap goed vertegenwoordigd wordt. Ik denk dan ook dat het belangrijk is dat meer jongeren zich voor de politiek interesseren, want politiek is niet iets wat ver van je af staat. Het gaat over je eigen leefomgeving. Tegelijkertijd besef ik juist ook dat het combineren van een baan, een jong gezin en politiek het nodige van je vraagt. Ik blijf daarom lid van de schaduwfractie van de ChristenUnie”, aldus Michiel.

Sinds het najaar van 2020 heeft Dick van Gelder als tijdelijke vervanger van Michiel Veldman de fractie van de ChristenUnie in de gemeenteraad gecompleteerd. Dit kon plaatsvinden voor zestien weken en maximaal drie keer achter elkaar. Na het besluit van Michiel om definitief te stoppen met het raadswerk was Dick bereid om zijn plek definitief in te vullen. Niet vanzelfsprekend. “Feitelijk raadswerk is toch wat anders dan in de steunfractie meedraaien”, zegt Dick.
Dick zal zich voornamelijk richten op onderwerpen die te maken hebben met rood (bouwen) en groen (buitengebied, groene sector). Dick: “Ik vind het boeiend om bezig te zijn met en na te denken over de eigen woonomgeving. Het maakt zichtbaar en tastbaar hoe belangrijk een betrouwbare overheid is. Daar wil ik graag een (groot) deel van mijn tijd in investeren. Dat gaat eigenlijk niet op uitsluitend een digitale manier. Ik zie er dan ook naar uit dat we over niet al te lange tijd gewoon weer mensen kunnen ontmoeten. Binnen de raad helpt me dat om collegaraadsleden beter te leren kennen, maar nog belangrijker is het om dan ook weer ‘face to face’ met inwoners in contact te komen.”

De andere leden van de fractie, Rietje Lassche en Luco Nijkamp, danken Michiel oprecht voor zijn inzet voor christelijk, praktische en sociale politiek. En ze wensen Dick, naast energie voor dit werk, vooral veel plezier toe.

Dick van Gelder (links) volgt Michiel Veldman (rechts) op als raadslid ChristenUnie Dalfsen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.