Werkzaamheden stuw Junne mogelijk half mei hervat

JUNNE – Eind april kreeg Waterschap Vechtstromen toestemming van de bestuursrechter in Zwolle om te beginnen met niet-vergunningsvrije werkzaamheden. Deze zijn noodzakelijk voor het onderzoek naar de stuw in Junne. Naar aanleiding van deze start zijn in verschillende juridische procedures, voorlopige voorzieningen aangevraagd.

Op 29 april jongstleden was dit voor de rechtbank geen aanleiding om het werk stil te leggen en dus konden de werkzaamheden voortgezet worden. Naar alle tevredenheid, want het waterschap wenst in het laagwaterseizoen zekerheid te krijgen over de veiligheid van de stuw. Op 1 mei ontving het waterschap echter bericht van de Raad van State – waar een beroepsprocedure loopt op het projectplan Waterwet – het werk toch stil te leggen.
“Erg vervelend”, stelt het waterschap op de website. “Juist omdat we diverse partners, belanghebbenden en omwonenden hebben betrokken bij de planvorming voor het onderzoek dat nodig is om de staat van de stuw te onderzoeken. Daarbij zijn de belangen zo goed mogelijk afgewogen. Voor ons is het gezamenlijke belang van de waterveiligheid in het gebied de reden om het onderzoek naar de stuw nog dit jaar, in het laagwaterseizoen, te willen uitvoeren. Na het bericht van de Raad van State hebben we het werk per direct stil gelegd. We hopen dat we de werkzaamheden die uit oogpunt van waterveiligheid nodig zijn, zo snel mogelijk kunnen hervatten. Wij verwachten hier in de tweede helft van mei hier meer duidelijkheid over.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.