VOV stelt vragen over huisvesting migranten op ’t Reggehuus

OMMEN – Tijdens afgelopen gemeenteraadsvergaderingen heeft de VOV regelmatig vragen gesteld over de huisvesting van arbeidsmigranten op vakantiepark ’t Reggehuus in de Wolfskuil. De beantwoording was volgens de fractie niet altijd even helder.

“Een artikel in De Stentor heeft ons beeld dat er iets mis is met de huisvesting van arbeidsmigranten in Ommen, versterkt”, laat de partij weten. “Om deze reden hebben we het college schriftelijke vragen gesteld.”
De VOV wil weten op welke manier het college controles uitvoert op de kwaliteit van de huisvesting van arbeidsmigranten op het vakantiepark. Daarnaast wil de fractie weten hoe het college controles uitvoert op eventuele overbewoning, wanneer zijn deze voor het laatst uitgevoerd en wat heeft dit opgeleverd?
Voorts is men benieuwd naar het aantal personen dat in de basisadministratie op het park staat ingeschreven, welk bedrag aan toeristenbelasting/forensenbelasting er door de gemeente wordt geheven, wat het college met de klachten van bewoners vanuit de Wolfskuil betreffende overlast van het vakantiepark heeft gedaan en op welke wijze het college bij arbeidsmigranten kenbaar maakt dat zij zich bij de gemeente Ommen in de BRP (Basisregister Personen) dienen in te schrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.