Voor het tweede jaar op rij geen Ommer Bissingh

OMMEN – Er komen geen Ommer Bissinghdagen in 2021. Voor het tweede jaar op rij gaat er een streep door alle feestelijkheden op de woensdagen in juli en augustus. Het stichtingsbestuur van de Ommer Bissingh vindt het een te groot risico. De afgelasting geldt ook voor de opening, de jaarmarkt, de kofferbakverkopen en het blaasorkestenfestival.

“Wél willen we hierbij alle inwoners van Ommen, die ideeën hebben aangedragen voor een andere invulling van de Ommer Bissingh, hartelijk danken”, zegt voorzitter Dick Dunnewind. “Een aantal van de ideeën nemen we zeker mee naar volgend jaar. We waren ons aan het voorbereiden op een prachtige zomer met zes woensdagen feest, maar na diverse bestuursvergaderingen, gesprekken met de gemeente Ommen en de horeca uit Ommen – die het muziekprogramma voor haar rekening neemt – is dit helaas de enige beslissing die we als bestuur kunnen nemen.”

Omdat de Ommer Bissingh een openbaar en gratis toegankelijk evenement is, is het welhaast onmogelijk om bezoekers te registreren of controleren. “Het is ook deze zomer een te groot risico om op deze manier, ongecontroleerd een grote menigte mensen bij elkaar te brengen”, vervolgt Dunnewind. “De doelstelling van de Ommer Bissingh is juist om mensen uit de gehele regio naar ons knusse centrum te trekken. Voorlopig is dat nog geen goed idee.”
In samenwerking met de gemeente Ommen en andere Ommer organisaties en verenigingen wordt er gekeken naar een alternatief programma met ruimte voor cultuur en sport aan het begin van het najaar. De Ommer Bissingh is één van die organisaties.

Archieffoto: Leo van den Berg

Kofferbakverkoop Ommer Bissingh 2019

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.