Vaarbewijs gehaald? Zo ga je veilig het water op!

  (Ingezonden mededeling)

  Eindelijk is het zover, je hebt je vaarbewijs gehaald dus je kunt lekker gaan genieten van mooie tochtjes op het water! Voor je aan boord gaat geven we je nog even een paar tips om veilig te varen. Zo heb je het meeste plezier op het water en voorkom je dat je door een ongelukje je rechtshulp moet inschakelen.

  Voordat je vertrekt

  Check nog even voor de zekerheid of je alle papieren en andere administratieve zaken voor elkaar hebt. Je vaarbewijs neem je natuurlijk mee, maar kijk nog even na hoe het met je verzekeringen zit. Dekt je verzekering bijvoorbeeld schade of juridische hulp wanneer je die nodig hebt, of moet je in zo’n geval rechtshulp on demand inschakelen? Als dat allemaal voor elkaar is vaar je een stuk prettiger.

  Wat je meeneemt aan boord

  Je denkt hierbij vast als eerste aan een paar verfrissende drankjes en lekker eten. Ook belangrijk, maar er zijn wat spullen die je altijd meeneemt voor de veiligheid. Voor je eigen veiligheid, maar ook van de mensen die met je meevaren. Zorg dus dat er genoeg reddingsvesten aan boord zijn. Ook een brandblusser hoort aan boord te zijn, net zoals een dodemansknop of dodemanskoord.

  Ken de vaarregels

  Die heb je natuurlijk net geleerd voordat je je vaarbewijs hebt gehaald. Maar het kan zeker geen kwaad de belangrijkste regels nog eens goed door te nemen en bij je te hebben. Je hebt nu eenmaal nog maar net je vaarbewijs en het meeste leer je uiteindelijk in de praktijk. Een theoretische opfrisser kan daarom nooit kwaad.

  Controleer de belangrijkste functies van je boot

  Op het water ben je afhankelijk van een goed en veilig functionerende boot. Controleer de belangrijkste functies en onderdelen dus voordat je vertrekt. Dit is helemaal belangrijk wanneer de boot al een tijdje niet meer gevaren heeft. Zorg dus dat je genoeg brandstof hebt, dat de accu vol is, het oliepeil nog goed is en dat je voldoende koelvloeistof hebt. Deze punten kunnen per boot natuurlijk verschillen, dus het is slim om een lijstje voor je eigen boot te maken.

  Alles voor elkaar? Super, maak er een mooie boottocht van en geniet van je pas behaalde vaarbewijs!

   

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.