Uit Hei en Dennen

Gisteren ontving ik bij de post een heel lief berichtje van één van de columnlezers, die zich, zoals ze schrijft, iedere week weer vermaakt met mijn 400 woorden. Vind ik dat leuk? Heel erg leuk zelfs. Het is meestal eenrichtingsverkeer hè!
Het is iedere week wel puzzelen wat er in mijn hoge hoed zit, en of dat bedenksel ook salonfähig is! Dus ja, een heuse verrassing! Ik liep vanmorgen even door de tuin en zag al veel moois tevoorschijn komen. Onze geweldige tuinman Visscher heeft in ieder geval gezorgd voor nieuwe bloemen. Daar ga ik dus maar van uit, want aan de hand van groene steeltjes kan ik nog niet ontwaren welk bloempje er boven komt. Zolang het kleurig en fleurig is ben ik tevreden. Na 15 mei kunnen ook de bloembakken gevuld worden met seizoenbloemen. Gerrit vroeg mij indringend of het weer neer zou komen op zo’n 20 bakken. Ja, wat zeg ik dan…………nee jòh, hoogstens 10. Maar of het daarbij blijft? Vorig jaar was dat geen probleem, met vakantie gaan zat er toen niet in. Maar na onze tweede anti coronaprikken staat niets ons meer in de weg. Eerst maar naar dochter in Frankfurt. Of dat echt vakantie wordt is de vraag. Zoals in vele verbintenissen is ook bij hen een flinke dip gekomen. Kan gebeuren, maar als je wel op de hoogte bent en niets kunt ondernemen geeft dat veel frustraties. En dan nog, wat kun je als moeder doen? Het liefst zou ik zeggen: “Kind ga van die vent af.” Met een gezamenlijk huis en drie kinderen is dat niet één twee drie afgehandeld. Je zit er als moeder verdrietig op 450 km afstand tussen. Oké, het zijn niet de Bahama’s, maar toch, met een Duitse lockdown kom je niet ver hè.

Hier mogen we al veel meer, dat zie je aan de Hammerweg. Een giga drukte, vooral naar onze beroemde ijszaak aan de Stationsweg. De smaak van de vele ijssoorten en softijs is in de wijde omtrek bekend. Als de spoorbomen dicht zijn, staan ze vanaf Lemele stil. Overdrijf ik? Nou ja, een beetje. Rutte zit weer hoog op zijn vermoeide paard. Hoe komt hij toch altijd weer weg met zijn excuses, nieuwe beloftes en brede lach. Zelfs ik, als absoluut fan, raak zo langzamerhand mijn steun en geloof in hem kwijt. Ik zie geen staatsman meer. Teveel beschadiging, te veel gekonkel en gedraai.

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.