Uit Hei en Dennen

Hebt u dat ook, dat bultjes of onregelmatigheden in of op je huid direct kwaadaardige gezwellen zijn? Die in het minst erge geval uit je gezicht moeten worden gesneden, waarna je, als je het er levend vanaf brengt, met een gesluierd gelaat door het leven moet? Ik ben wel zo’n hypochonder, helaas. Het is lijden hoor, ook voor je huisgenoten, die stapelgek van je gezeur worden. Zo had ik dus een ‘gezwel’ aan mijn voorhoofd en we weten ‘wie zijn hoofd schendt, schendt zijn aangezicht’. Is dat op 76 jarige leeftijd nog zo opportuun? Voor deze gehavende dame WEL. Nou ja, gehavend, het betreft een ordinaire wrat, die ook kan worden weggesneden. Was ik gerustgesteld? NOU EN OF. Je begint zo maar weer aan een nieuwe toekomst, hoe beperkt ook hè, op deze leeftijd. Volgens verloofde zanik ik vaak over mijn leeftijd. Welnee, dat is gewoon een hint naar een compliment! “Gut Nettie, wat zie jij er nog prachtig uit…..voor je leeftijd”, snik.
Ik begin deze donderdagochtend dus aan een vrolijke column. U denkt misschien dat ik (voordat de lap op mijn top staat) weet waar ik u mee kan verblijden? Niets is minder waar, ik bedenk het terplekke. In dit geval dus een greep uit de realiteit!

Vond u de 4 mei lezing van André van Duin op de Dam ook zo ontroerend? Die man kan zoveel meer dan een fluitketel op z’n hoofd zetten hè. Hij sprak zo rustig, overtuigend en met liefdevolle emotie. Die zwaai naar zijn overleden geliefde, het greep me aan. Op 5 mei de bevrijding uitbundig vieren is er nog niet bij. Ik zag op tv een aantal zangers en zangeressen met overtuiging hun passende lied, met een ode aan de vrede zingen. Ik ben een hongerwinter kind, geboren in oktober 1944 te Rotterdam, waar niets te eten was. Op 4 mei herdenk ik hun helse heldentocht naar Ommen, per gammele fiets, mijn moeder achterop, die de kinderwagen trok. Hun doel was oom Jan Dijks, een broer van mijn oma Pieterman. Daar mochten we bijkomen van de honger en ellende. Het armetierige baby’tje ontwikkelde zich in Ommen al snel tot een prachtig dikkerdje. Dankjewel oom Jan Dijks. Geen wonder dat ik na vele werkzame jaren in Duitsland weer terug wilde naar mijn eigen lieve mooie Ommen. Ik ben er nog steeds zo gelukkig, samen met mijn lieve Gerrit en onze twee hondjes.

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.