Team Dalfsen zamelt lege inktcartridges in voor Stichting ALS

DALFSEN – Het ALS-Team Dalfsen heeft het afgelopen jaar nauwelijks activiteiten kunnen organiseren om geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS. Ook landelijk is er minder geld binnengekomen terwijl de strijd tegen ALS intussen doorgaat.

Er is nog steeds ontzettend veel geld nodig voor onderzoek. Daarom is de Stichting ALS gestart met het inzamelen van inktcartridges en mobiele telefoons. Het ALS-Team Dalfsen draagt hieraan bij door ook een inzamelpunt op te zetten waar lege inktcartridges en oude mobieltjes die niet meer gebruikt worden, ingeleverd kunnen worden. De volledige opbrengst gaat naar de stichting ALS.

Oude mobieltjes

In een telefoon zitten diverse metalen en mineralen zoals goud, ijzer, aluminium, koper, nikkel en kobalt. Deze kunnen weer als grondstof voor andere producten worden gebruikt. Inktcartridges worden gecontroleerd, schoongemaakt, opnieuw gevuld en weer voor een tweede ronde op de markt gebracht.
Lege inktcartridges kunnen ingeleverd worden aan de Koestraat 4. Datzelfde geldt voor oude, ongebruikte telefoons. In de tuin staat een bak waar de inktcartridge of de mobiel in gedeponeerd kan worden. Team Dalfsen verzorgt de verder afhandeling.
Door de coronacrisis is de Tour du ALS de beklimming van de Mont Ventoux in Frankrijk in 2020 niet door gegaan. Voor 2021 staat de tour gepland op zaterdag 11 september aanstaande, waar ook het ALS-Team Dalfsen met een aantal fietsers aan deelneemt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.