’t Olde Manegepeerd verhuist per 1 juli naar de Lovenseweg

DALMSHOLTE – In het jaar 2020 heeft Stichting ’t Olde Manegepeerd alles geprobeerd om de gehuurde locatie aan de Beukenlaan te kopen. “Dit is helaas niet gelukt”, vertelt Rika Lasche.

De stichting vangt al 23 jaar uitgewerkte manegepaarden op. Paarden en pony’s die vaak aan het eind van hun werkzame leven in het slachthuis eindigen, konden bij ’t Olde Manegepaard nog jarenlang van een welverdiend pensioen genieten. Totdat er vorig jaar een einde dreigde te komen aan het werk van de stichting. De stallen en weilanden die al jaren werden gehuurd, worden namelijk verkocht.

De paarden moesten vertrekken, tenzij ’t Olde Manegepeerd het geheel zelf kon kopen. “Dat ging niet”, vertelt Rika. “Maar met al het ingezamelde geld kunnen we – ook al is dit met pijn in ons hart – wel verhuizen. We kunnen een weiland huren en we hopen dat we met het geld dat bij elkaar gebracht is de onkosten voor de verhuizing kunnen bekostigen.”
Rika uit veel dank aan alle mensen die vorig jaar in een korte tijd ervoor hebben gezorgd dat er 25000 euro bij elkaar kwam. “Uiteraard konden we daar niet de bestaande locatie voor kopen, maar we werken nu aan een voortzetting in een aangepaste vorm aan de Lovenseweg 3. Hierbij hebben we veel hulp nodig, niet alleen met de verhuizing, maar ook in de toekomst zodat we dit werk kunnen blijven doen.”

Draagt u de stichting een warm hart toe en wilt u de uitgewerkte paarden helpen? Bel dan naar: 06-12874764, email naar info@manegepeerd.nl of kijk op

www.manegepeerd.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.