Politiek verwoord

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is de CU aan het woord.

Voor een politieke partij is het jaar voor de verkiezingen van de gemeenteraad de drukste, maar ook de meeste interessante periode. Er moet een kandidatenlijst worden samengesteld met een lijsttrekker voor een nieuwe periode. Er moet een campagne worden voorbereid om het gesprek met de Ommer samenleving te kunnen voeren. Je wilt een nieuw verkiezingsprogramma met de onderwerpen die er in Ommen toedoen en waar wij vanuit onze christelijk sociale visie verantwoordelijkheid voor willen nemen.

Luisteren

De tijd dat je als partij een programma schreef vanuit je kantoortje is voorbij. In een samenleving vol netwerken, belangenorganisaties, vertegenwoordigers van kernen en dorpen heb je input nodig vanuit de samenleving. ‘Naast mensen staan’ doe je door te luisteren, door ideeën op te halen en inbreng te vertalen in een verkiezingsprogramma. Daar zijn we als ChristenUnie volop mee bezig. We hebben veel organisaties, plaatselijke belangen en burgers uitgenodigd om inbreng te leveren. Dat levert goede ideeën op. Heel praktisch: maak deze kruising nu eindelijk verkeersveiliger, of een bevlogen inbreng van over natuur- en landschap. Hoe krijgen we voldoende betaalbare woningen in onze gemeente en kernen? Meer aandacht voor de jeugdzorg en drugscriminaliteit en uiteraard altijd weer de brug en de verkeersafwikkeling in Ommen. Laat ik er nog maar een paar aan toevoegen. Wat hebben geleerd van de coronatijd en wat betekent dat voor Ommen? Je kunt denken aan de ontwikkelingen in de ouderenzorg in zo’n situatie? Maar ook wat de toekomst van het centrum en wat voor ondernemerschap past bij die toekomst.

Liever inbreng

In de gemeente spelen al zulke vragen en dus komen ze op het bordje van de gemeenteraad. De ChristenUnie vindt het een uitdaging om daarmee aan de slag te gaan op weg naar een nieuwe raadsperiode. Niet alleen als exercitie door enkele geïnteresseerden, maar ook om de inbreng van burgers er bij te betrekken. Mocht u uw ideeën, wensen of signalen willen doorgeven, benut dan die mogelijkheid en mail ons. Dat mag u rechtstreeks bij mij doen: jan@westert.nl. Dan zorgen we dat het op de goede plek komt, of dat er contact met u wordt gezocht.

Christelijk sociaal

In het programma van de ChristenUnie zal het altijd gaan over christelijk sociale uitgangspunten. We vinden de zorg van mensen voor elkaar belangrijk. Naastenliefde is een ouwerwetse term, maar essentieel. Dat heeft corona wel geleerd. Ouderen verdienen waardevolle aandacht. Jongeren hebben perspectief nodig. Dus is onderwijs essentieel en staan we voor een kleurrijk aanbod aan scholen. Jeugdzorg mag niet leiden onder tekorten. Verkeersveiligheid doet er toe. Hoe staan we de boer terzijde in een tijd vol uitdagingen?

Dienstbaar

Christelijk sociaal is ook dat je geeft om het beheer van de schepping, het landschap, klimaat en de natuur. De komende jaren zullen er op dat terrein forse inspanningen van de samenleving worden gevraagd. Hoe doe je dat en met wie doe je dat? Juist uit de samenleving komen mooie initiatieven en creatieve ideeën. De ChristenUnie staat daar voor open, omdat politiek dienstbaar moet zijn aan de inwoners, recht moet doen aan de hele gemeenschap en niet wordt bepaald door alleen eigen en marktbelangen. Als u met ons meedenkt, gaan we samen staan voor een beleid dat echt telt! Verkiezingen gaan over kiezen. De ChristenUnie gaat voor kiezen wat echt telt! Dat begint bij luisteren naar wat er speelt in de Ommer samenleving, naar uw inbreng.

Jan Westert, voorzitter ChristenUnie Ommen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.