Politiek Verwoord

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is het CDA aan het woord.

In 2022 staan weer gemeenteraadsverkiezingen op de rol. De politieke partijen zijn al druk doende voorbereidingen te treffen om kandidaten voor hun partij te interesseren die op de kieslijst willen komen. Dat is een bijzondere lijst. Want het zijn verkiezingen en het kan zo maar zijn dat je zoveel stemmen krijgt, dat je gekozen wordt. Afhankelijk van het resultaat wordt bepaald hoeveel leden, namens de partij als raadslid kunnen worden beëdigd. De komende verkiezingen zullen voor mij ‘anders’ zijn dan de vorige vier. Dat voelt bijzonder en geeft ook een andere druk, omdat je dit al bijna 16 jaar hebt gedaan. De gemeente heeft een cursus politiek georganiseerd waarvoor veel interesse was. Hoe mooi is dat? Waarom? Want het kost wel veel vrije tijd en je kan het nooit voor iedereen goed doen. Weet wel dat de gemeenteraad gaat over veel zaken die jou raken. Het gaat over jouw fysieke leefomgeving, zorg, ondersteuning, geld, onderwijs, wonen, belastingen, verkeer, cultuur, sport en het welzijn van jou en alle mede-inwoners. Er zijn veel meer onderwerpen, die vanuit de gemeente worden geregeld, dan je vooraf denkt. Als jij daar iets van vindt, dan zou het goed zijn om eens mee te kijken en te luisteren hoe het er in de lokale politiek aan toe gaat. Want in de gemeenteraad worden ideeën of voorstellen bediscussieerd en daarover wordt een besluit genomen. En hoe kom je dan tot die afwegingen? Daarvoor ga je op onderzoek, werkbezoek en leer je mensen kennen, maar ook organisaties of procedures. Er is vaak veel meer aan de hand, dan op het eerste oog zichtbaar. Een afweging die je maakt in het algemeen belang.
Mag ik je uitdagen om eens te komen kijken, luisteren en meepraten?
Het CDA is voor mij een partij die bij mij past. Het CDA is vertegenwoordigd in alle kernen en het CDA weet wat verantwoordelijkheid nemen is. We durven keuzes te maken, zorgen voor onze prachtige woonomgeving en hebben oog voor alle inwoners!

Wil je meer weten? Neem gewoon contact op met een CDA Raadslid bij jou in de buurt of met Janine Schiphorst-Kijk in de Vegte, Oudleusen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.