Politiek Verwoord

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Hieronder de column van de VVD.

Vanaf deze maand gaan we ons voorbereiden als VVD Vechtdal op de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Vandaag over 43 weken is het al zover. Tijdens de ALV van onze partij, volgende week, zal hiervoor door het bestuur de aftrap gegeven worden. De basis van het campagneteam staat en zullen we verder gaan uitbouwen naar een mooi team, waarmee we onze partij tijdens de verkiezingen goed kunnen promoten. Daarnaast zullen we gaan schrijven aan ons partijprogramma, samen met onze leden en enthousiastelingen. Welke zaken willen we hierin duidelijk naar voren laten komen en onze standpunten in belangrijke zaken, zoals Energietransitie, Omgevingsvisie en RES, zullen zeker hierin beschreven worden.

Staat er dan voor de rest niets op de agenda? Jazeker, ieder jaar lijkt het alsof er na de zomervakantie geen belangrijke onderwerpen meer op de agenda staan binnen de raad, en dat we als fractie zo ongeveer alle grote beslissingen nog even voor het zomerreces dienen af te ronden. Deze maand staan er zoveel stukken op de agenda dat de commissievergadering verdeeld is over twee dagen. Zo ook voor de maand juni waarin de financiële resultaten van 2020 gepresenteerd en besproken worden, de kaderbrief vooruitlopend op de begroting van 2022, het definitief bod namens Ommen aan de Regionale Energie Strategie West-Overijssel en voorkeursvariant ontsluitingsstructuur Ommen waarin de vechtkade een prominente rol heeft. Dit zijn stuk voor stuk agendapunten die voor behoorlijke impact kunnen zorgen op ons allemaal en daar willen we ons als fractie goed op voorbereiden. Hiervoor krijgen we en halen we informatie op bij onze leden en inwoners, aansluitend wordt deze zaken binnen onze fractie besproken en een standpunt ingenomen.

Buiten deze reguliere vergaderingen zijn we vertegenwoordigd in tal van andere werkgroepen. Denkend aan Regionale werkgroep Regionale Energie Strategie, klankbordgroepen: sociaal domein, participatie en financiën. Ook met enige regelmaat voeren we overleg met andere partijen, eigen fractie-overleggen en voorbereiden op vergaderingen door middel van aangeleverde stukken te lezen.
Al met al ben je de nodige uurtjes bezig als raadslid en toch weten we iedere keer voldoende mensen enthousiast te krijgen om dit stokje op te pakken. Als je naast je raadswerk een fulltimebaan hebt en ook nog zitting hebt in diverse besturen, zult u niet verbaasd zijn dat het best drukke weken zijn zo voor het reces. Gelukkig is het weer de afgelopen dagen wat minder en hebben we een aantal verplichte vrije dagen, zodat we ook nog aandacht kunnen besteden aan ons gezin en andere dierbaren.
Als fractie kunnen we nog steeds leden gebruiken, die samen met ons de vraagstukken die ons voorgelegd worden, willen beoordelen en hierover tot een helder standpunt komen. Onze huidige fractie bestaat uit twee raadsleden, een plaatsvervangend commissielid en vijf leden die regelmatig aanschuiven tijdens de fractievergaderingen.

Namens Fractie VVD
Richard Smits

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.