Politiek Verwoord

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is de PVDA aan het woord

Op het moment dat ik deze column schrijf is het precies 311 dagen tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Een spannende datum voor lokale volksvertegenwoordigers. Hoe beoordeelt Dalfsen ons werk in de jaren die achter ons liggen en hoe kijkt de kiezer aan tegen onze nieuwe plannen?

Die verkiezingen lijken ver weg maar er moet in relatief korte tijd veel gebeuren. De partijen in Dalfsen gaan de komende periode druk aan de gang met hun nieuwe verkiezingsprogramma en op zoek naar mensen uit onze gemeenschap die plaats willen nemen op de kandidatenlijst. Daarbij is het van belang dat er kandidaten gevonden worden uit alle kernen, mannen én vrouwen en dat alle leeftijden vertegenwoordigd zijn. Geen eenvoudige opgave.
Veel mensen zien wel dat er in de gemeenteraad belangrijke besluiten genomen worden maar het gevoel hier zelf invloed op uit te kunnen oefenen of aan deel te kunnen nemen ontbreekt vaak. Er leven veel misverstanden rondom het gemeenteraadslidmaatschap. Zo denken velen dat je een expert in besturen moet zijn of over bijzondere kennis moet beschikken. Niets is minder waar. De gemeenteraad is zo ingericht dat iedereen die dit wil deel zou moeten kunnen nemen. Jong of oud. Theoretisch of praktisch opgeleid. Enzovoorts.

Om het werk van gemeenteraadslid meer onder de aandacht te brengen heeft de gemeente recent de cursus Politiek Actief georganiseerd. Tijdens deze cursus werden inwoners van onze gemeente bijgepraat over het werk van de gemeenteraad en werd er ook kennis gemaakt met de verschillende fracties en de mensen in de gemeenteraad. De opkomst was bemoedigend; meer dan 30 deelnemers melden zich aan. Zoveel dat er in het najaar wellicht een vervolg komt. Ik proefde veel enthousiasme en hoop dan ook dat velen de stap naar de politieke partijen durven te maken.
Maar ik hoop ook dat u hier over na wilt denken. Wilt u bijdragen aan de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen in Dalfsen dan is nu het moment. Nu wordt er nagedacht over de toekomst van onze gemeente. Over hoe we ons woningtekort op gaan lossen. Hoe we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mee kunnen laten doen. Of hoe we de bereikbaarheid en verkeersveiligheid tussen en binnen de verschillende kernen verbeteren. Hoe we het openbaar vervoer in álle kernen verbeteren. Of hoe we ons mooie landschap weten te behouden en versterken. Zomaar een paar onderwerpen waarvoor wij als partij nu nieuwe plannen gaan ontwikkelen.
U hoeft geen lid te zijn van een politieke partij om betrokken te raken. U kunt meedenken, ideeën aandragen en als u de smaak te pakken krijgt aangeven op de lijst van de partij te willen staan.
Dalfsen kan niet zonder die mensen die zich willen inzetten voor de lokale democratie en die daarmee Dalfsen een mooie en sociale gemeente laten blijven. Dus heeft u een mening? Wilt u meedoen? Staat u voor een sociaal en groen Dalfsen? Dan zou ik zeggen; geen woorden maar daden! Mijn deur staat altijd open. Ik zie uw mailtje, appje of telefoontje graag tegemoet. Mijn contactinformatie staat op de gemeentelijke website. En heeft u meer met een andere partij? Meldt u zich daar. Ik weet zeker dat u een warm welkom wacht.

Leander Broere
Fractievoorzitter PvdA Dalfsen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.