Paragolfen

DALFSEN/OMMEN – Op woensdag 12 mei hield Hooge Graven Golfclub in Ommen een open dag voor sporters met een beperking.

Mensen met een lichamelijke beperking werden tijdens deze dag in de gelegenheid gesteld om de golfsport te beleven en/of te leren. In samenwerking met revalidatiecentra in de omgeving en met hulp van de Stichting Revalidatiegolf is er gestart met revalidatiegolf. Ook Dalfsenaar Jan Dunnewind sloeg een balletje. Hij golfde jarenlang, ook nadat er Multiple Sclerose bij hem is geconstateerd. Pas toen het staan en lopen niet meer ging, moest hij de golfsport met pijn in zijn hart opgeven.

Mogelijkheden

Nu biedt het paragolfen wellicht mogelijkheden. Doordat in de speciale rolstoel de benen worden gefixeerd, is het mogelijk om rechtop te staan. De golfclub heeft de rolstoel te leen om zo te kunnen onderzoeken of mensen met behulp van aangepaste materialen toch kunnen (blijven) golfen. Mocht Hooge Graven Golfclub de plannen doorzetten om een golfclub te zijn die mogelijkheden biedt aan mindervaliden, dan is het één van de weinige clubs in Nederland die het aangepast aanbiedt. Volgens de organisatie was het niet heel makkelijk om de plannen in de praktijk te brengen. Want welke mensen met welke handicap willen gaan sporten en welke voorzieningen zijn daarvoor nodig? Voldoet een normale golfkar of is de aangepaste para-golfkar met ondersteuning van de onderbenen nodig?
Hooge Graven heeft twee uitdagende golfbanen: een 9-holes kleine baan en een 18-holes grote baan. De baan ligt in het bos, heeft ruime parkeergelegenheid en het clubhuis is rolstoeltoegankelijk. De club heeft meerdere golfkarren (handicarts) voor golfers met een beperking en een sta-op buggy. Mail voor meer informatie naar: info@hoogegraven.nl of bel naar: 0529-455999.

Bron: De Stentor

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.