Openluchtzwembaden Gerner en de Meule weer open

DALFSEN/NIEUWLEUSEN – Afgelopen zaterdag gingen de openluchtzwembaden Gerner in Dalfsen en de Meule in Nieuwleusen weer open. In zwembad Gerner in Dalfsen namen circa zestig bezoekers voor het eerst weer een duik in het water. Tevens was er de mogelijkheid om zwemabonnementen aan de kassa af te halen.

De bezoekers kregen te maken met beperkingen in verband met de geldende coronamaatregelen. Zo is het mogelijk om vooraf aan het bezoek/tijdsblok telefonisch te reserveren voor een duik in het zwembad. Tijdens dit telefoontje kan ook een plek worden gereserveerd voor het banenzwemmen, de zwemactiviteiten of voor het ouder en kind zwemmen. Tijdens het bezoek is het coronareglement en het landelijk zwemprotocol van kracht.

Voor de jeugd worden gevarieerde zwemactiviteiten georganiseerd. Voor de kinderen en hun ouders is er het ouder- en kindzwemmen, onder begeleiding van toezichthouder(s). Het normale ‘vrij zwemmen’ is nog niet mogelijk, dit is afhankelijk van eventuele verdere versoepelingen. Zwembad Gerner in Dalfsen heeft twee grote baden met glijbaan, een duikplank en een peuterbad. Ook is er een zonneweide. Openluchtzwembad in Nieuwleusen heeft eveneens twee grote baden en een peuterbad. Tel. zwembad Gerner: 0529 43 18 82 en tel. zwembad de Meule: 0529 48 16 33.

Tekst/Foto: Evert jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.