Onderneming in de bouw starten? Hier moet je op letten

  (Ingezonden mededeling)

   

  Heb je aardig wat ervaring opgedaan in de bouw en denk je er nu over na om een eigen onderneming te beginnen? Wanneer je al jaren in de bouw hebt gewerkt zul je waarschijnlijk snel en gemakkelijk aan klussen kunnen komen. Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel lees je er alles over. Laat die klussen maar komen!

  Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel

  Eén van de eerste dingen die je moet doen als zelfstandig ondernemer is je bedrijf inschrijven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Dit is in Nederland verplicht op het moment dat je goederen of diensten wil verkopen met als doel om geld te verdienen en uiteindelijk winst te maken. De inschrijving kost eenmalig rond de vijftig euro. Bij een inschrijving bij de KvK krijg je ook je eigen nummer. Wanneer je aan je klanten een KvK-nummer kunt laten zien kom je gelijk professioneel over als ondernemer.

  Wel of geen personeel?

  Het is een belangrijke overweging om te maken: ga je meteen personeel aannemen? Je zou namelijk in de bouw in eerste instantie ook als zzp’er kunnen beginnen. Op het moment dat je naam hebt gemaakt en een netwerk hebt opgebouwd kun je mensen in dienst nemen. Het scheelt je een hoop geld om zo lang mogelijk alleen de klussen te doen. Bij het aannemen van personeel heb je namelijk niet alleen te maken met personeelskosten, maar er komen bijvoorbeeld ook andere verzekeringen bij kijken.

  Administratie en financiën goed regelen

  Zorg ervoor dat je je (financiële) administratie goed op orde hebt. Wanneer je overzicht houdt kom je minder snel in de problemen. Hou je uitgavenpatroon met betrekking op materiaal en gereedschap in de gaten en denk goed na over je tarieven. Voorkom ook schadeposten door je goed te verzekeren. Denk bijvoorbeeld aan een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers en een aov voor zzp’ers. En in het geval je wel personeel hebt moet je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en pensioenregeling afsluiten. Wanneer je deze zaken niet op tijd geregeld hebt kun je voor vervelende financiële verrassingen komen te staan.

  Promoot je bedrijf

  Eerlijk is eerlijk: er zijn heel veel bouw- en klusbedrijven. Zorg daarom dat jouw bedrijf extra opvalt. Dit kan natuurlijk via social media, maar je kunt het ook aanpakken met merchandise. Investeer bijvoorbeeld in pennen met logo en geef deze aan je klanten wanneer je ze een offerte laat ondertekenen. Je hebt ook verschillende websites waarin je je kunt laten opnemen in een bestand van freelancers en zelfstandig ondernemers. Vaak hebben deze websites de mogelijkheid tot het plaatsen van reviews en het geven van een aantal sterren. Wanneer je je werk goed doet word je op deze manier eerder gevonden!

  Veiligheid staat voorop

  In de bouw werk je natuurlijk vaak op drukke plekken in het verkeer of bijvoorbeeld op grote hoogtes. Denk daarom aan voldoende veiligheidsvoorzieningen zoals helmen, schoenen met stalen neuzen en werkhandschoenen. Werk je met een steiger? Zorg dan dat deze in goede staat is en regelmatig gecheckt wordt op mankementen. Je kunt ook veiligheidshesjes bedrukken zodat jij en je personeel altijd goed zichtbaar zijn. Daarnaast levert het extra zichtbaarheid voor je nieuwe onderneming op. Een win-winsituatie dus!

   

   

   

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.