Ommen geniet van een ander soort Koningsdag

OMMEN – Aan de oproep van de Oranjevereniging om de straten te versieren met Koningsdag werd flink gehoor gegeven. Er was veel animo waardoor een route gemaakt kon worden van bijna 25 kilometer. Deze route ging door verschillende woonwijken, maar ook door het buitengebied.

Dat het een succes was, bleek wel uit de honderden mensen die de route per fiets, te voet of met de auto aflegden. Onderweg werd er genoten van de ’trip down memory lane’ , een ‘boerencamping’, ‘omdenken’ en een terugblik op het afgelopen coronajaar. Het geheel werd aangevuld met een draaiorgel, verschillende ballonnenbogen, muziek en niet te vergeten met de omgedoopte Koesteeg. “We zagen niet alleen Ommenaren, maar ook veel toeristen die de fiets hadden gepakt”, laat de Oranjevereniging weten.
Onderweg hingen voor basisschoolleerlingen op verschillende plekken langs de route, kroontjes om te tellen. Onder de juiste inzendingen zijn vijf Ommer cadeaubonnen verloot. Het totaal aantal kroontjes was 54, niet geheel toevallig ook de leeftijd van Koning Willem Alexander.

Barbeknoeien

Gedurende de dag liet Vechtdal TV een uitzending zien met het gebruikelijke Wilhelmus, het hijsen van de vlag en verschillende speeches. Ook was er een prachtig overzicht van voorgaande jaren met de Grote Optocht en de huidige versierde straten.Om 19.15 werden de prijzen via het Facebookkanaal van de Oranjevereniging uitgereikt. Dit werd live in de winnende straten gedaan.* De 3de prijs was voor de Veldschutters met het thema: ‘Trip down memory lane’* De 2de prijs was voor de Jan Sluijterstraat met het thema ‘Olympische sporten’* De 1ste prijs werd gewonnen door de Alteveerweg met het thema: ‘Na een jaar met coronastoeien snakken wij naar barbeknoeien’. Zij mogen de Jan Steen wisselbokaal volgend jaar verdedigen. Naast het startbedrag werden de drie winnende straten verrast met een extra geldprijs.De Oranjeverenging: “Dank aan alle leden, sponsoren, de deelnemende straten en de deelnemers aan de fietstocht voor hun enthousiasme, inzet en voor het respecteren van de geldende coronamaatregelen. Hierdoor werd het een fantastische dag. We hopen elkaar volgend jaar weer te zien op het feestterrein aan de Koesteeg/Oranjesteeg in Ommen!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.