Officieel sponsortenue voor het G-team FC Dalfsen

SAMSUNG CSC

‘Ik denk dat ze er zelfs in gaan slapen’

DALFSEN – Het gaat voorspoedig met het G-team van FC Dalfsen. Het team van voetballertjes met een beperking is sinds de start zo’n twee jaar geleden, flink gegroeid. En sinds afgelopen woensdag hebben ze zelfs een echte shirtsponsor. De zorgopvang van De Kleine Kornuiten heeft zich voor vier seizoenen verbonden aan het bijzondere team. 

Dat werd woensdagmiddag 12 mei in de clubkantine gevierd met een feestje. Namens de shirtsponsor plaatsten Karla en Ronald Noordman hun handtekeningen onder het sponsorcontract. En behalve koffie, thee of limonade naar keuze, kwam er ook gebak aan te pas, terwijl ook de shirts, ballen en bidons al aan de G-spelers werden uitgereikt. Daarnaast voorziet de sponsoring in trainingspakken, leidersjassen en rugtassen, die behalve de sponsornaam ook voorzien zijn van het clublogo en de officiële naam van het G-team: Puur! Aansluitend werd er op de speelvelden een balletje getrapt, met inachtneming van de coronavoorschriften.
“Het is een uniek team”, vertelt René Eijkelkamp, die de groep samen met zijn dochter Shyfra sinds de start begeleidt. “Ze zijn lekker fanatiek, het enthousiasme is groot en ook de ouders zijn er nauw bij betrokken. Ze zijn lekker bezig in de buitenlucht en het belangrijkste is dat de kinderen ervan genieten.”

Zorgopvang

Dat laatste is ook voor agrarische kinderopvang De Kleine Kornuiten de belangrijkste reden om het G-team te ondersteunen. “We bieden ook zorgopvang en van daaruit is dit natuurlijk een doelgroep waar we ons betrokken bij voelen”, legt Karla Noordman uit. “Die betrokkenheid was er al vanaf het begin, want we deden destijds ook mee aan de brainstorm-avonden die tot de opwachting van het G-team leidden. Het is belangrijk dat niet alleen de ‘gewone’ jeugdelftallen, maar ook deze groep gesponsord wordt. Niet alleen omdat er daardoor meer mogelijk wordt, maar ook omdat je duidelijk ziet dat ze er trots op zijn.”
FC Dalfsen is sinds enkele jaren de gezamenlijke jeugdafdeling van de twee Dalfser voetbalclubs ASC ’62 en SV Dalfsen. Lang niet elke vereniging heeft zo’n afzonderlijk G-team, weet ook Shyfra Eijkelkamp. “Ze komen niet alleen uit Dalfsen, maar ook uit omliggende plaatsen als Nieuwleusen, Ommen en Zwolle. We zijn begonnen met drie à vier kinderen, en inmiddels zijn het er twaalf. Er zitten ook enkele voetballertjes bij die het in de reguliere teams net niet gered hebben. Die voelen zich hier op hun plaats; je ziet ze gewoon opbloeien.”

Complimenten

Puur! traint wekelijks onder leiding van René en Shyfra Eijkelkamp en nog een viertal coaches. Ook dat aantal is geleidelijk toegenomen. “Zelf vind ik dit het mooiste wat je op voetbalgebied kunt meemaken”, vindt René Eykelkamp. “Ook de andere coaches beleven er zichtbaar plezier aan.” Shyfra vult aan: “Dat ze getraind worden door een bekende oud-profvoetballer, daar hebben ze helemaal geen erg in. Ze zijn met weinig al tevreden, alles wat ze doen is goed. En ze stimuleren elkaar ook met complimenten. En nu zo’n officieel wedstrijdshirt, ja dat vinden ze echt wel bijzonder. Ze zijn er zó trots op dat ze er ongetwijfeld straks ook in het dorp mee rondlopen. Ik zie het zelfs wel gebeuren dat ze met dit shirt aan gaan slapen.”
Aan wedstrijden in competitieverband denken de begeleiders overigens nog niet. “Maar af en toe meedoen aan een toernooitje, dat zou in de toekomst best kunnen”, aldus Shyfra Eijkelkamp.

Tekst/Foto’s: Hans Keesmaat

 

SAMSUNG CSC

Meer foto's

SAMSUNG CSC

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.