NL-Alert testbericht op 7 juni

REGIO – NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat waarschuwt en informeert over noodsituaties in de buurt. Op maandag 7 juni verzendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht in heel Nederland. Ook in Overijssel. Bij het dragen van oordopjes of een koptelefoon kan het ‘alert’ luid binnenkomen.

NL-Alert waarschuwt en informeert bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties. Denk aan een grote brand op een industrieterrein, onverwacht noodweer of een giftige stofwolk na een explosie. In een NL-Alert staat altijd wat er aan de hand is, wat te doen en waar meer informatie en updates te vinden zijn.
Ontvang je een NL-Alert? Lees het bericht direct, kom in actie en help ook de mensen in je omgeving daarbij.
NL-Alert ontvang je op je mobiele telefoon. Als je het binnenkrijgt, hoor je een hard en doordringend alarmgeluid. Dit klinkt anders dan een normaal berichtje. Je ziet het meteen op het beginscherm van je mobiele telefoon.
Voor het ontvangen van NL-Alert hoef je niets in te stellen op je mobiele telefoon. Het is gratis en anoniem, je telefoonnummer blijft onbekend. Je ontvangt het alert ook als het mobiele netwerk overbelast is. Naast NL-Alert op je mobiel, is het ook op steeds meer digitale reisinformatieschermen van het openbaar vervoer en digitale reclameborden te zien. Veiligheidsregio

De overheid kan NL-Alert uitzenden via alle zendmasten van Nederlandse telecomproviders. Tijdens een noodsituatie bepaalt de lokale veiligheidsregio in welk gebied het uitgezonden moet worden. Dit is afhankelijk van de plek van het incident, maar bijvoorbeeld ook van hoe de wind staat. Een gevaarlijke gifwolk kan zo ook jouw woonplaats bereiken terwijl je mogelijk kilometers verderop woont. De gezamenlijke meldkamer van de politie, brandweer en ambulance stelt het tekstbericht op. Zij zenden dit vervolgens uit naar alle zendmasten in het betreffende gebied. Ben je verbonden met een zendmast in dit betreffende gebied? Dan ontvang je het NL-Alert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.