Home / / Natuur, fotografie, video en gezelligheid

Natuur, fotografie, video en gezelligheid

Organiseer jij mee aan Nature Bits?

REGIO – Word jij enthousiast van natuur? Ben je tussen de 18 en 25 jaar, woonachtig in Overijssel én heb je de komende twee maanden twee à drie uur in de week over? Dan zijn we op zoek naar jou om te helpen met het organiseren van een Nature Bit!

Nature Bits bestaat pas sinds dit jaar. Een Nature Bit is een korte inspirerende leer- en werkervaring waarbij zoals de naam als zegt, de natuur centraal staat. Ze worden in het hele land georganiseerd voor en door jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Behoor jij tot die doelgroep? Lees dan gauw verder.

Help jij mee?

Voor de Nature Bit ‘Stadsnatuur in de schijnwerpers’ is de organisatie nog op zoek naar enthousiaste handen-uit-de-mouwen-types die mee willen helpen. Deze Nature Bit bestaat uit een tweedaags programma met verschillende workshops over de natuur in de stad, storytelling en foto- en videotechnieken zoals cameragebruik en editen. Het doel van deze twee dagen is om inspirerende content over stadsnatuur te maken voor verschillende sociale media van groene organisaties in Overijssel en natuurlijk voor je eigen kanalen. Als organisator hoef je geen ervaring te hebben met filmen of een doorgewinterde natuurkenner te zijn: als je het maar leuk vindt om een mooie activiteit op te zetten voor leeftijdsgenoten.
Het concept Nature Bits staat nog in de kinderschoenen. Dat betekent dat er veel ruimte is voor eigen inbreng. Samen wordt de inhoud van de Nature Bit verder vorm gegeven en ingevuld. De organisatie gaat op zoek naar mensen die workshops willen geven, werft een diverse groep deelnemers en regelt andere praktische zaken regelen. Onderweg zul je misschien zelf een workshop of training volgen en in de stad op zoek gaan naar de natuur om ons heen.

Aanmelden

Heb jij zin om met de organisatie van deze tweedaagse aan de slag te gaan, leeftijdsgenoten te leren kennen en tegelijkertijd je C.V. te boosten en je netwerk uit te breiden? Meld je dan voor 26 mei aan. Eerst nog wat meer informatie ontvangen over de Nature Bit? Neem dan contact op met Inge de Jong via ingedejong95@gmail.com. Aanmelden kan door een mail te sturen aan Anke Haaksma via haaksma@natuurenmilieuoverijssel.nl. Nature Bits worden georganiseerd voor (en door) jongeren tussen de 18 en 25 jaar. In het hele land worden op dit moment verschillende Nature Bits georganiseerd met elk hun eigen focus. Ook in Overijssel worden zo jongeren geïnspireerd en ondersteund om zich actief in te zetten voor de natuur. Natuur en Milieu Overijssel, IVN en Stichting IJssellandschap slaan de handen ineen om deze Nature Bit vorm te geven. Meer Nature Bits zijn te vinden op

www.ivn.nl/naturebits

Lees ook

Marleen Hemstede voorgedragen als lijsttrekker CU Ommen

OMMEN – Het bestuur van de ChristenUnie Ommen heeft Marleen Hemstede voorgedragen als lijsttrekker voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.