Loopfestijn Dalfsen: individuele editie op een nieuw parcours

DALFSEN – IJsclub Stokvisdennen in Dalfsen organiseert jaarlijks op de eerste zaterdag van september het Loopfestijn Dalfsen. Na een jaar van afwezigheid hoopt de organisatie het Loopfestijn opnieuw te kunnen presenteren op zaterdag 4 september aanstaande.

Het parcours van het Loopfestijn wordt vernieuwd en om alvast de nieuwe routes van de verschillende afstanden te verkennen, wordt deze maand een individuele editie georganiseerd.
Vanaf 13 mei t/m 16 mei mag iedereen op een zelfgekozen tijdstip tussen zonsopgang en zonsondergang een 1 km (kids-run), 2,5 km, 5 of 10 km lopen. De 4 nieuwe routes zijn net als in andere jaren, met pijlen uitgezet zodat men niet hoeft te zoeken. De routes gaan over de openbare weg, fiets- en voetpaden die niet zijn afgesloten voor andere weggebruikers. Tijdens de ‘wedstrijd’ is er dus geen alleenrecht op het parcours en kan men ook andere verkeersdeelnemers tegenkomen. De routes starten allemaal bij het clubgebouw van de Stokvisdennen.
Deze individuele editie is gratis en inschrijven is niet nodig. Om toch iets van een wedstrijdelement te krijgen, kunnen deelnemers zich registreren via een hardloopapp op de smartphone of sporthorloge en de prestaties met een foto op Instagram of Facebook delen. Gebruik hierbij de tag #loopfestijn of #stokvisdennen, want onder deze geposte foto’s wordt een leuke prijs verloot.

Foto: archief Evert Jan Goos

Hopelijk zien we dit beeld weer op eerste zaterdag in september: het grote Loopfestijn in Dalfsen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.