Lampie

Prima karretje die Peugeot van ons. Een 308, al wat ouder type, maar goed, ben zelf ook een al wat ouder type. Niks mis mee, net de baas, starten en lopen. Ondanks dat ik er allesbehalve zuinig mee om spring. De auto staat altijd buiten. Zomer en winter. In weer en wind. Baggerlaarzen en hengels in de kofferbak en bij hoge uitzondering de stofzuiger erdoor jagen. De belangrijkste zaak is nog niet geregeld. De voorkeurtoetsen van de radio instellen. “Stelt niks voor”, riep Martijn van MV Car Business bij de overdracht van het Franse karretje. “Als het niet lukt, kom maar langs”, stelde onze autodokter. Simpel dus, maar ik kom er niet uit. Achter de knopjes zitten verkeerde zenders. Of verkeerd…, voor mij verkeerd. Met Omroep Drenthe en 100% NL heb ik niks. Liever Kink FM en Arrow Classic Rock. Liever Pearl Jam, Foo Fighters of Weezer, dan Frans Bauer, Jannes of Whitney Houston. Ieder zijn meug. Zoeken, zoeken, zoeken, hè hè eindelijk, Arrow!
Tijdens het rijden meeblèren met Brandon Flowers van The Killers ‘Well somebody told me you had a boyfriend/Who looked like a girlfriend’. Ligt ie een paar dagen later weer van de zender. Shit, welke golflengte ook alweer? Ik ben en blijf een oen met technische zaken en audio. Wil alternatieve rock, maar krijg de piraat. En toch…, soms is het wel grappig, een verstaanbaar liedje uit de vaderlandse muziekdoos. Laatst nog. Even toeteren, kushandje, dag ma, tot volgende week en weer op Ommen aan. Radio aan. ‘Zai, zai, zai, zai’, klonk het. ‘Italiaanse discotheken, mooie meiden, schuimend bier/zie ze dansen, vrolijk lachen/uit hun ogen straalt plezier’. Ach, wie was dat ook alweer. Zo’n grieze postdoeve. Mijn ma vond hem reuzecharmant. Zat kwijlend voor de tv. Ben, Ben…, ach kom, Ben…, o ja, natuurlijk Ben Kramer, herstel Cramer. Met een C stond internationaler vandaar. Moet je vooral in je eigen taal blijven kwelen, domoor, maar goed. Ben Kramer dus.
Misschien wel familie van Peter Kramer, oud-winkelier in de Vechtstad die handelde in spijker- en terlenkabroeken, colberts en overhemden. Kramer, niet Ben, maar Peter, werd onlangs tezamen met voormalig gleuvenvuller Rinus Habers koninklijk onderscheiden en benoemd tot erelid van het ten dode opgeschreven OVC ‘21. Vanwege hun jarenlange, even onbaatzuchtige als ongebreidelde inzet voor de voetbalclub. Dat is over en uit. De jubilaris, want 100 jaar oud, houdt op te bestaan. Ook Cramer is er klaar mee. Op de radio sterft het ‘zai, zai, zai’ langzaam weg. Het smeekt om verbastering. Saai, saai, saai. Pasen, Hemelvaart, Pinksteren exit. Voetbal, festivals, optredens, door alle festiviteiten ging een resolute streep. Dan maar weidevogels spotten, grutto’s, wulpen, tureluurs en kieviten, op de prairies van Varsen en Junne. Aangemoedigd door een cadeautje van de Postcode Loterij, een gelikt uitziende vogelgids. Verrekijker mee. Turen en loeren. Het resultaat? Een Ben Cramertje, zai, zai, zai. Kraaien, reigers en ooievaars te over en warempel, zowaar een enkele verdwaalde kievit, maar verder…, een doodse, stille coronaboel, saai, saai, saai…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.