Ingezonden brief: Vechtdal Verbinding en Ecoduct Vlierbelten

OMMEN – De heer Jurriën Olthof – al 49 jaar inwoner van Ommen – schreef een brief naar het Overijssels provinciaal bestuur en naar het gemeentebestuur van Ommen. Hij uit hierin zijn mening over de Vechtdal Verbinding, het Ecoduct Vlierbelten en over verspilling van gemeenschapsgeld.

Geachte politici van het Overijssels provinciaal bestuur en het Ommens gemeentebestuur,

In opdracht van het Overijssels provinciaal bestuur verzorgt de heer Age Beuving op nette en correcte wijze de voorlichting en doet BAM Infra de voorlichting met betrekking tot de vorderingen en uitvoeringen van het verkeersproject ‘Vechtdal Verbindingen’. Dit project moet eind 2023 voltooid zijn. Hierbij wordt op deskundige manier veelvuldig van de media gebruik gemaakt, maar de vrije meningsuiting laat wel eens iets te wensen over. Voor mijn gevoel wordt ook in Nederland de zogenaamde persvrijheid behoorlijk beperkt.
Zo was er onlangs op Vechtdal T.V. een leuk item te zien. De interviewer stelde een aantal correcte en duidelijke vragen welke netjes, correct en zeer uitvoerig door de heer Age Beuving werden beantwoord. Echter bij twee vragen werd mijns inziens, opzettelijk bewust het antwoord niet gegeven. Eerste vraag: Zijn er tellingen gehouden met betrekking tot de aantallen dieren die Rijksweg 34 passeren nabij het te bouwen ecoduct? En de tweede vraag: Aan wat voor dieren wordt gedacht?
Hierop zou ik mijn mening, gedeeltelijk voorzien van enig cynisme en sarcasme willen geven. In het verleden kwamen er veel dieren over de toenmalige Rijksweg 34, thans de N340. De meeste dieren werden destijds gebracht naar het toenmalige nabijgelegen poeliersbedrijf van G. Meijerink in Varsen. Het te bouwen ecoduct zal degelijk moeten zijn, maar de gebruikte constructie lijkt mij één of meerdere kuddes olifanten te kunnen dragen (de toekomst is nog steeds onzeker, maar je kunt nooit weten, want inmiddels zouden wij ook wolven en jakhalzen in Nederland hebben).
Ik hou van de dierenwereld en je moet aan de toekomst denken, terwijl de natuur ook van belang is en het milieu is mogelijk nog belangrijker. Maar overdrijven is bij sommigen haast tot kunst verheven. Hiervoor maak ik vaak de opmerking: Spring in de Vecht, want dan kun je overdrijven.
Tenslotte nog even een opmerking over het te verwachten fietsverkeer van Oudleusen/Varsen naar Ommen of omgekeerd. Vanaf de Vecht nabij Varsen is tot het viaduct bij de Balkerweg, nabij ‘De Lindenberg’, hemelsbreed een afstand van circa 3 kilometer. In dat gebied over die afstand zijn in 2024 in elk geval 5 veilige passeermogelijkheden van de N340 en /of N470 voor (brom-)fietsers.
Eén en ander vind ik een aanzienlijke verspilling van gemeenschapsgelden. Jammer genoeg kan één en ander niet meer teruggedraaid worden, maar bestuurders of medewerkers van provincie, gemeente of andere instanties moeten eerst tot tien gaan tellen om zich niet te gauw te laten beïnvloeden.

Enkele opmerkingen van een maatschappelijk kritische inwoner van Ommen,

Jurriën Olthof.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.