Groep 8 aan de macht op de A. Baron van Dedemschool

DALFSEN – De kinderen van groep 7 en 8 van de A. Baron van Dedemschool hebben afgelopen maart de verkiezingen in Den Haag actief gevolgd.

Zelf mochten zij ook een politieke partij vormen waarop gestemd kon worden. De PVLL (Partij van Leuk Leren), de PVI (Partij voor Iedereen), de Feestpartij, de VV-partij (Vrije Vogel), het Bio-team en R&I (Roos & Irene) stelden hun partijprogramma samen. Ze deden hiermee een gooi naar de macht: de winnende partij zou twee lesdagen mogen regeren.
Het werd een eerlijke verkiezing en het kwam tot een snelle formatie. De plannen worden waar mogelijk, op school doorgevoerd en onlangs hebben de kinderen twee dagen mogen ‘besturen’. Uiteraard moesten ze in hun programma enkele vaste taken meenemen zoals taal, rekenen en wereldoriëntatie. De regerende partijen hebben deze lessen zelf in elkaar gezet (met behulp van de meester als formateur). De rest van de dag mochten naar eigen invulling ingedeeld worden en dat hebben ze geweten… Ministerraadvergadering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.