Echtpaar Veneberg – Roelofs 60 jaar getrouwd

LEMELERVELD – Afgelopen week vierde het echtpaar Veneberg – Roelofs hun diamanten huwelijksfeest. Op 17 mei 1961 traden Henny Roelofs en Marinus Veneberg in het huwelijk.

Marinus (88) werd geboren in Den Ham. Na de lagere school bezocht hij de Mulo in Ommen. Hij werkte vele jaren in Hengelo als verkoper bij de firma Dikkers, een bedrijf in metaal en kranen en vervolgens als verkoper en commercieel medewerker bij handelsonderneming Reesink in Zutphen. Vanaf 1971 ging hij aan de slag bij de Nederlandse Middenstandsbank in Zwolle en van daaruit werd hij gestationeerd in Dedemsvaart als kantoorbeheerder. Vanaf 1969 had hij ook een agentschap aan huis in Lemelerveld van de NMS Spaarbank. Dat agentschap ging later over in wat nu de Regiobank is. Naast zijn werk was Marinus o.a. koster in de Hervormde Kerk in Lemelerveld. Marinus mag graag zingen en is lid van het Ommer Mannenkoor en tot de aan de opheffing, lid van Zang- en Vriendschap in Lemelerveld. Hij was ruim tien jaar bestuurslid bij Welzijn Ouderen, ook zat hij in het schoolbestuur, was hij acht jaar lid van de Kerkvoogdij en eindredacteur van het kerkblad.
Henny (85) werd geboren in Lemelerveld en is daar nooit meer weggegaan. Na de lagere school bezocht zij de huishoudschool in Ommen en werkte daarna bij verschillende gezinnen.
Henny is een bezige bij, zij mag onder andere graag handwerken. Daarnaast zat ze op volksdansen en was actief bij de Plattelandsvrouwen. Momenteel is zij nog een paar keer per maand gastvrouw in het Kulturhus De Mozaïek. Terugkijkend was het voor het echtpaar niet altijd rozengeur en maneschijn. Marinus kreeg twee keer een ongeluk, waarbij hij zwaar gewond raakte. De gezondheid van beider is momenteel redelijk goed te noemen. Het diamanten echtpaar kreeg vier kinderen, zij hebben zeven kleinkinderen en één achterkleinkind dat in Engeland woont. Gelukkig kunnen zij die wel regelmatig spreken en online zien. Het feestje werd met kinderen en kleinkinderen bescheiden gevierd. Woensdagmiddag 26 mei kwam wethouder André Schuurman van de gemeente Dalfsen het echtpaar thuis aan de Kerkstraat feliciteren namens de gemeente Dalfsen. De bloemen waren al eerder bezorgd.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.