DLTC legt de laatste hand aan groenste sportclub van Overijssel

DALFSEN – Tennisclub DLTC in Dalfsen werd vorig jaar juli uitgeroepen tot groenste sportclub van Overijssel. De tennisvereniging had een aansprekend plan gemaakt om het sportterrein groener te maken.

De winnaar van deze officiële titel: de Groenste Sportclub van Overijssel, werd gekozen uit een finalebijeenkomst met negen genomineerde sportverenigingen. Het ontwerp werd beloond met een bijdrage van maar liefst 25.000 euro van de provincie om de plannen te realiseren.

Beestjes en sporters

Het ontwerpplan van DLTC Gerner werd erg geprezen omdat het een compleet plan was, waarbij over het gehele sportpark, de biodiversiteit wordt versterkt. Bovendien is er in het plan ook aandacht voor de beleving van groen: het moet niet alleen leuk zijn voor de beestjes, maar ook voor de sporters.
Het tennispark ligt in het groenste dorp van Nederland en tennisvereniging DLTC Gerner werd opgericht op 16 mei 1968. In 2011 werden alle gravelbanen vervangen door redcourtbanen, waardoor er het gehele jaar door getennist kan worden.
Naar aanleiding van de titel: de Groenste sportclub van Overijssel werden de afgelopen tijd veel werkzaamheden op en rondom tennisclub Gerner verricht. Een aantal van deze werkzaamheden werden door professionals uitgevoerd, maar ook vele werkzaamheden werden gedaan door een grote groep 50+ leden van de vereniging. Met name door de wekelijkse ’tossgroep’. “Wij hadden een aantal uitgangspunten om ons park klaar te maken voor de toekomst”, zeggen Jan Oenema, voorzitter parkcommissie en Wendy Busscher, beheerszaken DLTC Gerner. “Vergroening- waterberging – zaaien van inheemse kruiden – natuurverrijking en educatie. Er zijn inmiddels wadi’s aangelegd en vele overbodige tegels zijn verwijderd en vervangen door groen. Van de overbodige tegels werden een aantal insectenhotels gebouwd. Ook kwam er een natuurlijke speelplaats en er werden een aantal nestkastjes en een grote uilenkast opgehangen.”
Door een groot aantal vrijwilligers werd afgelopen vrijdag de laatste hand gelegd aan de verfraaiing van het tennispark met het afwerken van de wadi’s, het kampeerveldje en met het inzaaien van kruiden- en bloemenmengsels. Ook nu maakten vele handen licht werk, om het park nog mooier, groener en biodivers te maken. Een aantal vrijwilligers van de club gaat de komende jaren het ‘groene eldorado’ onderhouden.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Actieve vrijwilligers van tennisvereniging DLTC Gerner verrichtten afgelopen vrijdag de laatste werkzaamheden om het tennispark om te toveren tot groenste sportclub van Overijssel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.