De Buurtbus (591) gaat weer rijden

DALFSEN – Het bestuur van de Vereniging ‘Buurtbus Vechtdal’ heeft besloten om op dinsdag 8 juni aanstaande, de dienstregeling van haar buurtbus, lijn 591 tussen Nieuwleusen en Dalfsen, weer te gaan uitvoeren.

Na een afwezigheid van 63 weken ten gevolge van het coronavirus, zijn er per deze datum voldoende gevaccineerde chauffeurs beschikbaar om een complete dienstregeling uit te kunnen voeren. Ook is de buurtbus dankzij diverse technische aanpassingen nu coronaproof ingericht.
Per 1 juni van het vorig jaar is het dragen van een mondkapje in het gehele OV verplicht. Dit geldt dus ook voor passagiers in de buurtbus. In verband met de 1,5 meter maatregel houden buurtbuschauffeurs zoveel mogelijk afstand wanneer zij fysieke ondersteuning bieden. Het is in de buurtbus mogelijk om met een ov-chipkaart te reizen en met de pinpas een los vervoersbewijs bij de chauffeur te kopen. Voor dit losse vervoersbewijs ‘Enkele rit korte afstand’ geldt nu één gewijzigd tarief van 2,40 euro, ongeacht de afstand binnen de route, zonder overstappen. Naast de gewone ‘Enkele rit korte afstand’ is er ook een ‘Kidskaart’ van 1,15 euro bedoeld voor één rit van kinderen van 4 t/m 11 jaar als meereiskaart met een betalende volwassene. Zie voor de dienstregeling – deze is in de afgelopen periode niet gewijzigd – de website van de buurtbusvereniging: www.buurtbusvechtdal.nl
“Nu per 8 juni weer gereden wordt, zal dat niet zijn met de vertrouwde donkerblauwe buurtbus maar met een aangepaste buurtbus in een witte kleur, voorzien van een nieuw logo en een nieuwe naam van buurtRRReis” aldus secretaris Gerrit Zieleman.

Foto: buurtRRReis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.