Cultuurprijs Overijssel krijgt nieuwe vorm

REGIO – Op 20 september 2021 wordt de Cultuurprijs Overijssel uitgereikt, na een afwezigheid van twee jaar. Het nieuwe bestuur, onder leiding van oud-burgemeester van Zwolle Henk Jan Meijer, werkt achter de schermen aan de nieuwe opzet van de prijs en de uitreiking. Niet alleen het bedrag is verhoogd, ook de aanloop en uitreiking van de prijzen zijn geheel vernieuwd.

“Tijdens een feestelijk avond reiken we de Cultuurprijs Overijssel uit en zetten we het Cultuurtalent van Overijssel in de spotlights, met een bijzonder programma in Theater de Spiegel in Zwolle. De winnaars worden eerder in het jaar al bekend gemaakt, het programma wordt in overleg met de winnaars gemaakt en staat dus geheel in het teken van de winnaars zelf”, zo laat de organisatie weten.
De uitreiking wordt een hoogtepunt voor cultureel Overijssel, waar kunst en cultuur in Overijssel en de winnaars in het bijzonder op een voetstuk worden geplaatst. De Cultuurprijs Overijssel wordt mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds en Provincie Overijssel en voor de uitreiking werkt de stichting samen met Zwolse Theaters. De nominatieprocedure kent een nieuwe vorm, waarbij iedereen die aan de criteria voldoet voorgedragen kan worden. Inhoudelijk beslist het bestuur, na advies van experts op de verschillende disciplines, wie de winnaars worden. De nominaties zijn open tot vrijdag 21 mei 17.00 uur, inschrijvingen kunnen gedaan worden op de website

www.cultuurprijsoverijssel.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.