Home / / Cultuurfonds steunt 5 erfgoedprojecten in Overijssel

Cultuurfonds steunt 5 erfgoedprojecten in Overijssel

REGIO – Vijf erfgoedprojecten in Overijssel krijgen een bijdrage van het landelijke bureau van Prins Bernhard Cultuurfonds. Het gaat in totaal om 95.300 euro. Dit was de eerste ronde waarin het landelijk bureau van het Prins Bernhard Cultuurfonds jaarlijks bijdragen toekent.

Naast de Overijsselse afdeling van het Prins Bernhard Cultuurfonds steunt ook het landelijke bureau van het Cultuurfonds erfgoedprojecten in de provincie Overijssel. Een aantal projecten die een bijdrage mogen ontvangen zijn:

De Grote Geesterse molen ontvangt 5.000 euro voor het herstel van de verzakte molenkap. Deze windmolen uit 1867 wordt al tientallen jaren gebruikt als instructiemolen voor leerling-molenaars. Na de restauratie zal de molen ook weer met westerwind kunnen draaien.
Het praktijkcentrum Restauratie en Ambacht RIBO op het landgoed Twickel zal komende periode uitbreiden, waardoor het centrum verder uit kan groeien tot een broedplaats voor restauratietalenten. Het Cultuurfonds draagt 30.000 euro bij aan de uitbreiding, die gedeeltelijk zal worden uitgevoerd met materiaal en talenten van het restauratiecentrum zelf.
Het Oversticht in Zwolle kan met een bijdrage van 22.800 euro portretvideo’s laten maken van de nieuwe Erfgoed Sterren van Overijssel, die met bijzondere projecten de verbindende kracht van erfgoed zichtbaar maken. De Erfgoed Sterren krijgen met de portretvideo’s landelijke aandacht.

Over het fonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij de bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Dat gebeurt met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. En met de bijdrages van de BankGiro Loterij, de Nederlandse Loterij en van alle donateurs.

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.