Home / / CU Overijssel steekt IC medewerkers appeltje onder de riem

CU Overijssel steekt IC medewerkers appeltje onder de riem

REGIO – De Statenfractie van de ChristenUnie heeft vorige week een waarderingsactie gehouden bij de Overijsselse ziekenhuizen. Met een mand vol appels brachten ze een bezoek aan de IC-medewerkers.

De ChristenUnie wilde met de appelactie waardering uitspreken voor de inzet en uitdaging waar deze medewerkers mee te maken hebben. De Statenleden Sybren Stelpstra uit Hardenberg en Jan Westert uit Ommen gingen op bezoek bij het Medisch Centrum Hardenberg.
“Al meer dan een jaar zijn de zorgmedewerkers druk met het verplegen en behandelen van patiënten op de IC met corona. En de ‘gewone’ patiënten komen daar veelal gewoon bij. Intussen zijn er allerlei discussies gaande over het al dan niet versoepelen van maatregelen, salarisverhogingen en zorgbonussen. De spanning in de samenleving is hoog. Meer coronapatiënten accepteren en tegelijkertijd weten dat dit ten koste gaat van mensen met andere ziektes. Of… minder coronapatiënten, maar tegelijkertijd zien hoeveel schade er ontstaat door de maatregelen? Het zijn dilemma’s. En wat er ook gekozen wordt, het raakt altijd“, aldus de statenleden van de ChristenUnie. “Als fractie en bestuur van de ChristenUnie Overijssel staan we niet aan het roer bij het maken van keuzes als het gaat om corona. Dat is aan de regering in Den Haag. Maar we voelen ons wel nauw betrokken bij wat zorgpersoneel allemaal doet voor de maatschappij. We wilden hen graag een hart onder de riem steken en met dit kleine gebaar onze waardering laten zien.”

Lees ook

Na 20 jaar afwezigheid weer een USV vrouwen 1

NIEUWLEUSEN – Na een periode van 20 jaar afwezigheid staat er komend seizoen voor USV …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.