Cheque van Univé voor duofiets Villa Kakelbont

DALFSEN – Opvangboerderij Villa Kakelbont aan de Vilsterkamp in Dalfsen is al een tijdje actief om een bedrag bijeen te krijgen voor een elektrische duofiets voor haar zorgcliënten. Het streefbedrag is zesduizend euro.

Door middel van diverse acties staat de teller momenteel op bijna drieduizend euro. Afgelopen week verrasten de heren René Hogenkamp (medewerker van Univé Stad en Land in Dalfsen) en Jurrie van Keulen (voorzitter van de ledenraad Stad en Land) de eigenaren Anja en Wim Dijk van Villa Kakelbont met een cheque van duizend euro. Hierdoor is de aankoop van de duofiets weer een stuk dichterbij gebracht. Anja en Wim denken, mede door dit mooie bedrag, wellicht al voor de zomer een goede duofiets te kunnen aanschaffen. ”We zijn hier enorm blij mee, zo kunnen we er samen op uit”, zegt Anja. “Wij zijn een kleinschalige opvangboerderij, momenteel hebben we circa veertig deelnemers. Wij bieden weekendopvang en naschoolse opvang voor kinderen en jong volwassenen met een beperking en/of een vorm van autisme. Ook organiseren wij jaarlijks een vakantieweek voor deze doelgroep. Wij zijn een opvang waar vraaggerichte dagbesteding en begeleiding wordt geboden aan mensen die speciale zorg nodig hebben en weekendopvang om ouders een time out te geven. Wij bieden zorg, waarbij we een persoonlijke relatie aangaan met iedereen die bij ons werkt/verblijft. Daarom woont de begeleiding ook op de boerderij. De continuïteit van de zorg is hiermee ook gegarandeerd.”

Duofiets in zicht

Per kalenderjaar wordt door Univé in afstemming met de ledenraad een bedrag beschikbaar gesteld om te doneren. Per gehonoreerde aanvraag wordt maximaal duizend euro gedoneerd. In 2020 is ruim vijfenveertigduizend euro aan allerlei initiatieven uitgekeerd. Met de schenking door Univé komt de finish voor de duofiets voor Villa Kakelbont in zicht. Er werden de afgelopen tijd al een aantal acties op touw gezet. Bewoners haken bijvoorbeeld poppetjes en tasjes. Ook bestaat de mogelijkheid om zakken aanmaakhoutjes aan te schaffen en als (Dalfser) bedrijf inpak- en sorteerwerk te laten verrichten door Villa Kakelbont. De opbrengsten van al deze acties gaan naar de duofiets. Kijk voor meer informatie op

www.villakakelbont-dalfsen.nl

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.